«Ξαφνικός θάνατος» για 10.000 εργαζομένους της Nissan παγκοσμίως

146

Η Nissan Motor Co Ltd σχεδιάζει να καταργήσει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως για να ανακάμψει, δήλωσε σήμερα ενημερωμένη πηγή, εξέλιξη που δείχνει πως η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία δεν έχει ακόμη συνέλθει μετά την αποπομπή του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Κάρλος Γκοσν, έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της.

Σε εργοστάσιο στο εξωτερικό
Στις καταργήσεις περιλαμβάνονται οι 4.800 απολύσεις που ανακοινώθηκαν τον Μάιο. Θα γίνουν κυρίως σε εργοστάσιο στο εξωτερικό με χαμηλό βαθμό αξιοποίησης, δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή θα δημοσιοποιηθεί μαζί με τα αποτελέσματα χρήσης του τριμήνου, αύριο Πέμπτη.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν.

Μείωση λειτουργικών κερδών κατά 28%
Τον Μάιο, η διοίκηση της ιαπωνικής εταιρείας προέβλεψε μείωση κατά 28% των ετήσιων λειτουργικών κερδών της μετά την πτώση 45% που είχε σημειώσει την περασμένη χρονιά, γεγονός που σημαίνει πως οδεύει να καταγράψει τις χειρότερες επιδόσεις της τελευταίας ενδεκαετίας.

Η συμμαχία της με τη γαλλική Renault έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά τη σύλληψη του Γκοσν στα τέλη της περασμένης χρονιάς, την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για οικονομικά αδικήματα και την αποπομπή του από τη διοίκηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Περισσότερα για το

Αυτοκίνητο – Μοτοσικλέτα  

aytokinhto

Αυτοκίνητο – Μοτοσικλέτα

Πηγή: ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ