Οι αντιπεριφερειάρχες εγκαταλείπουν τη “Νέα Πελοπόννησο”του Π. Τατούλη και κατεβαίνουν δήμαρχοι

85

Υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι στις αυτοδιοικητικές εκλογές τουλάχιστον 3 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες του Πέτρου Τατούλη, και η απουσία τους από τα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου αποδυναμώνει περαιτέρω τη “Νέα Πελοπόννησο”.

Συγκεκριμένα, έχουν ανακοινώσει επισήμως: ο αντιπεριφερειάχρης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Αργους – Μυκηνών, και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα υπάρχει ενδεχόμενο να είναι υποψήφια δήμαρχος Σπάρτης.

Την Τετάρτη, από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απουσίαζαν και οι 3 αντιπεριφερειάρχες – υποψήφιοι δήμαρχοι, ενώ προσήλθε και αποχώρησε γρήγορα η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας. Η απουσία των αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας και Λακωνίας κάθε άλλο παρά έκτακτη ήταν, αφού στην επίσημη πρόσκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου είχαν οριστεί άλλοι εισηγητές για τα θέματα του κάθε νομού: Τα θέματα της Κορινθίας τα εισηγήθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Αγγελος Παπαγγελόπουλος, Αθανάσιος Γκίκας και οι σύμβουλοι Απόστολος Παπαφωτίου και Γεώργιος Πετρίτσης, ενώ τα θέματα της Αργολίδας ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης και ο σύμβουλος Γιάννης Σαρρής. Ουσιαστικά ο μόνος χωρικός αντιπεριφερειάρχης που εισηγείται θέματα της αρμοδιότητάς του είναι ο Βαγγέλης Γιαννακούρας για την Αρκαδία.

Η κατάσταση αυτή θαμπώνει την εικόνα της περιφερειακής αρχής και γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Τατούλης ασκεί έντονες παρασκηνιακές πιέσεις στους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας και Αργολίδας να παραιτηθούν. Η αντίστοιχη πίεση προς την κ. Αλειφέρη είναι φανερή και εκδηλώνεται με κάθε αφορμή. Σε αντίθεση όμως με τη περίπτωση της κ. Αλειφέρη, ο κ. Τατούλης δεν θέλει να συγκρουστεί ανοιχτά με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας και Αργολίδας γιατί γνωρίζει ότι μια τέτοια σύγκρουση θα έχει για αυτόν ολέθριες επιπτώσεις στην κάλπη.

Ανεξάρτητα πάντως από τις επιθυμίες Τατούλη, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα τηρήσει στις περιφερειακές εκλογές ο γαλάζιος υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου Πελοπίδας Καλλίρης, καθώς στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση παρέστησαν ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμάρακης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αδωνις Γεωργιάδης. Αν ο κ. Καλλίρης στηρίξει ανοιχτά το νεοδημοκράτη υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο κ. Τατούλης θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση στην Κορινθία, από την οποία κατάγεται και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπλοκη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Αργολίδα, όπου ο “πράσινος” αντιπεριφερειάρχης Τάσσος Χειβιδόπουλος έχει αντίπαλο τον διαγραμμένο από τη Νέα Δημοκρατία δήμαρχο Αργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο. Είναι άγνωστο όμως αν ο Τ. Χειβιδόπουλος θα στηρίξει τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΚΙΝΑΛ Γιάννη Μπουντρούκα ή αν θα συμμαχήσει με τον Π. Τατούλη.

Θ.Λ.

Πηγή-eleftheriaonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ