Οι δημοσιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν την πυρίτιδα για να δικαιολογήσουν την εκλογική του συντριβή

103
Χρειάστηκε να υπάρξει η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ για να ανακαλύψουν κάποιοι κυβερνητικοί δημοσιολόγοι … την πυρίτιδα.

Θέματα που οι κομμουνιστές τα γνωρίζουν εδώ και … αιώνες, κάποιοι παρουσιάζονται να τα διαπιστώνουν σήμερα. Και αναφερόμαστε σε ένα άρθρο που υπογράφει ο Τάσος Τσακίρογλου.
Εχει τίτλο, “Μιντιακός υπόκοσμος και επικοινωνία” και  και δημοσιεύεται στην εφημερίδα των Συντακτών.

Μας γράφει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος της “ΕτΣ”: “Τα κυρίαρχα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί, ενημερωτικοί ιστότοποι, ραδιόφωνα κ.λπ.) ελέγχονται τόσο ασφυκτικά από επιχειρηματίες, οι οποίοι ουσιαστικά εκτελούν και χρέη διευθυντή σύνταξης των ειδήσεων… Χείμαρροι ψεύδους, ποταμοί ανυπόστατων ειδήσεων και βροχή παραποιημένων στοιχείων πλημμυρίζουν καθημερινά τις οθόνες, τα ερτζιανά και τις σελίδες των εφημερίδων, με μοναδικό στόχο την «πολιτική αλλαγή» και την επαναφορά του status quo ante, του προηγούμενου καθεστώτος”.

Η σκοπιμότητα του κειμένου είναι ολοφάνερη. Προσπαθεί να υποβαθμίσει τις τεράστιες ευθύνες του κυβερνητικού κόμματος για την ταξική αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε και να αποδώσει την εκλογική ήττα στο ότι: “ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, για λόγους ευκολίας και διανοητικής νωθρότητας, υποτάσσεται στην κυριαρχία των ΜΜΕ και αφήνεται να ποδηγετείται από επιχειρηματίες και πολιτικούς με τα πιο σκοτεινά κίνητρα”.
Οχι ότι είναι λάθος αυτή του η εκτίμηση. Μόνο που αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατούσε και πριν ανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία προτού γίνουν “από «πυλώνες του συστήματος διαπλοκής» προνομιακοί συνομιλητές οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ για τον Α. Τσίπρα

Αν στην πορεία τα έσπασαν αυτό δεν λέει τίποτα. Και στις καλύτερες μαφιόζικες συμμορίες υπάρχουν αλληλομαχαιρώματα.

Προσπερνάμε τις κοινοτοπίες του δημοσιογράφου και στεκόμαστε τηλεγραφικά επί της ουσίας.
Οι καθεστωτικές δημοσιογραφικές ερπύστριες, πάντα προσπαθούν να ισοπεδώσουν συνειδήσεις, να παρουσιάσουν μια εικονική πραγματικότητα. Διαστρεβλώνονουν ειδήσεις, κατασκευάζουν γεγονότα, συκοφαντούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, καλλιεργούν μαζικό κλίμα όπως επιθυμεί το σύστημα και τα αφεντικά τους.

Αυτά τα έχει πει εξάλλου πριν εκατοντάδες χρόνια ο Καρλ Μαρξ:

«Ως τώρα πιστεύαμε ότι η εξάπλωση των χριστιανικών μύθων στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οφειλόταν αποκλειστικά στο ότι δεν είχε εφευρεθεί ακόμη η τυπογραφία. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Ο καθημερινός Τύπος και ο τηλέγραφος, που μέσα σε μια στιγμή διαχέει τις επινοήσεις του σε όλη τη γη, κατασκευάζει περισσότερους μύθους μέσα σε μια μέρα (και το αστικό κοπάδι τους πιστεύει και τους διαδίδει ακόμα παραπέρα) από όσους θα μπορούσαν να παραχθούν παλιότερα μέσα σε έναν αιώνα».

(«Απαντα», τόμος 44, σελ. 176).

Ολα τα υπόλοιπα που αναφέρει το άρθρο της “ΕτΣ” είναι “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”. Πάντα αυτός ήταν και θα είναι ο ρόλος των ΜΜΕ, αλλά δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν εξεγέρσεις και επαναστάσεις και γενικά να υπάρξουν λαϊκές κατακτήσεις. Οι φτηνές δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν την θλιβερή πορεία της αντιλαϊκής κυβέρνησης του πολιτικού απατεώνα Τσίπρα και την εκλογική της αποδοκιμασία μόνο αφελείς μπορούν να πείσουν.

tsak-giorgis.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ