Οι πραγματικές αιτίες που δημιουργούν φαλάκρα στα μαλλιά!

66

Μία μικρή αραίωση μπορεί να οδηγήσει σε μία φαλάκρα στα μαλλιά σταδιακά κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο να συνηθίσει κανείς στην εικόνα του κυρίως τον πρώτο καιρό. Όμως για το φαινόμενο αυτό υπάρχουν αιτίες που καταλαβαίνεις ή δεν καταλαβαίνεις έγκαιρα. Μπορεί να μην τις καταλαβαίνεις γιατί κάθε μέρα χάνονται περίπου 100 τρίχες από το κεφάλι μας.

Αν 100 τρίχες σου ακούγονται τρομακτικό νούμερο η αλήθεια είναι πως ο μέσος άνθρωπος έχει 100 χιλιάδες τρίχες στο κεφάλι του. Το 90% των μαλλιών μας μεγαλώνει κάθε μέρα. Όμως η φάση της τρίχας που πρέπει να φύγει για να βγει μία άλλη καινούρια είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο.  Αυτό που συμβαίνει είναι πως με την αύξηση της ηλικίας ο κύκλος της ζωής της τρίχας αλλάζει και έτσι χάνουμε περισσότερες τρίχες μεγαλώνοντας.

Τα υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης είναι μία αιτία για να δημιουργηθεί φαλάκρα ή να είναι κάποιος εντελώς καραφλός. Πέρα όμως από αυτό η ανδρογενής αλωπεκία είναι η φυσιολογική μείωση του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης κάνει τις τρίχες πιο αδύναμες και έτσι είναι πιο πιθανό να πέσουν.

Τι λένε οι έρευνες για την φαλάκρα

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ