Οι Τούρκοι έστειλαν 20 μαχητικά F-16 στο Αιγαίο – Άμεση η ελληνική απάντηση

97

Ένταση επικρατεί στον αέρα του Αιγαίου καθώς οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις τους.

Από το πρωί οι Τούρκοι έστειλαν τουλάχιστον 12 σχηματισμούς από 20 αεροσκάφη αναγκάζοντας την Πολεμική Αεροπορία να απογειώσει ισάριθμα μαχητικά της. Οι Τούρκοι προχώρησαν σε πτήσεις πάνω από ελληνικά εδάφη.

Συγκεκριμένα στις 10:43 ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 μπήκε στο FIR Αθηνών. Το ένα από τα δυο πέταξε στα 25.000 πόδια πάνω από τις Οινούσσες τρεις φορές και ειδικότερα στις 10:43, στις 10:48 και στις 10:59. Το δεύτερο στις 10:51 πάνω από τις Οινούσσες και αυτό της νησίδας Παναγιά στο ίδιο υψόμετρο.

Τα δύο τουρκικά μαχητικά βγήκαν από το FIR Αθηνών στις 11:00.

Λίγη ώρα νωρίτερα δύο τουρκικά μαχητικά F-16, μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, στις 8:43 πραγματοποίησαν, χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια, πάνω από το Καστελόριζο και αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44.

Αυτή την στιγμή επικρατεί ηρεμία ωστόσο άμεσο ήταν το σχόλιο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο: «Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους Ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Σήμερα όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ