Ο ευυπόληπτος πολίτης κ. Β. Μαρινάκης και το πρωτοσέλιδο του «Βήματος»

127

Απ’ ότι φαίνεται ο καπιταλιστής και εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης βάλθηκε να δημιουργήσει δημοσιογραφική σχολή. Και υπ’ αυτή την έννοια το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος» μπορεί να το θεωρήσουμε και συλλεκτικό. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι την στιγμή που στην επικαιρότητα δεσπόζουν οι ειδήσεις με τα σκάνδαλα της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novatris και τις ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για τα οποία μαθαίνουμε ότι κρατικοί αξιωματούχοι «λαδωνόταν» από πολυεθνικές, αλλά ότι υπάρχει και «τιμολογήσεις μιζών» για πολιτικά κόμματα, ώστε να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, το πρωτοσέλιδο του «Βήματος» είναι … άλλο πλανήτη.

Επιλέγει τον τίτλο «Αιχμάλωτος Τσίπρας» τον οποίο εμπλουτίζει γράφοντας πρωτοσέλιδα «Το σκάνδαλο της Ράνιας, ο αμήχανος ανασχηματισμός και η ασυδοσία των αντιεξουσιαστών κλονίζουν το εσωτερικό μέτωπο».  Κάνει μάλιστα και την καραμπινάτη προβοκάτσια να δίνει την ίδια βαρύτητα στο θέμα της αιχμαλωσίας των δυο ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους, με την αναγκαστική κυβερνητική απόφαση να δικαιώσει τον αναρχικό απεργό πείνας Κ. Γιατζόγλου.

Σε άλλες περιπτώσεις θα λέγαμε ότι ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας για να ιεραρχήσει σαν κύρια αυτά τα θέματα και να τα προβάλλει πρωτοσέλιδα θα είχε καταναλώσει πρέζα σαν αυτή που μετέφερε το ναρκοπλοίο «Noor 1». Ο κύριος Μαρινάκης όμως είναι ευυπόληπτος πολίτης κάτι που το επιβεβαίωσε και η αστική δικαιοσύνη όταν είχε κατηγορηθεί  για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία κ.α.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο κ. Μαρινάκης είναι ευσεβέστατος χριστιανός κάτι που το απέδειξε με την συνάντηση που είχε με την «Θειοτάτη Παναγιότητα», στην συγκεκριμένη περίπτωση τον «Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. κ. Βαρθολομαίο». Η ειδησεογραφία μας έλεγε τότε ότι είδαν μαζί  «κειμήλια και ιερά λείψανα, προσκυνώντας και ανάβοντας κεριά μέσα σε πνεύμα γαλήνης και κατάνυξης». Οποτε τέτοιος «άγιος» άνθρωπος …

Τώρα το πώς έγινε και από θερμός υποστηριχτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγινε στυλοβάτης της Ν.Δ και σύμφωνα με του Μαξίμου απεργάζεται την πτώση της σημερινής κυβέρνησης, αναζητήστε το στο τρόπο που αναδιαμορφώθηκε το τηλεοπτικό τοπίο. Αλλωστε ποτέ οι πλουτοκράτες δεν έχουν κόμμα. Πάνε ανάλογα με τα συμφέροντα τους.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ