Ο Ζαμπέτας «συναντά» τον εγγονό του και τραγουδά με τον θείο του Γιώργο Νταλάρα

103

Ο τζούνιορ της μουσικής οικογένειας έγραψε τους στίχους σε 13 ανέκδοτα κομμάτια του θρυλικού παππού του 

❱❱ Ο νεαρός καλλιτέχνης στον δίσκο κάνει κι ένα ντουέτο με τον θείο του Γιώργο Νταλάρα

Από την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Ο Γιώργος Ζαμπέτας τζούνιορ συναντά τον… Γιώργο Ζαμπέτα! Ο εγγονός του αξέχαστου συνθέτη έβαλε στίχο σε 13 ακυκλοφόρητες συνθέσεις του παππού του και έκανε προτάσεις σε σημαντικούς καλλιτέχνες να ερμηνεύσουν τα τραγούδια. Μεταξύ αυτών και στον θείο του Γιώργο Νταλάρα, με τον οποίον ο Ζαμπέτας τζούνιορ ηχογράφησε κι ένα ντουέτο.

«Τον θείο μου τον γνώρισα όταν ήμουν 26 χρόνων. Είναι ο αδελφός της μητέρας μου (σ.σ.: Ελένη Νταράλα) και μπορεί να με εμπιστεύτηκαν κι άλλοι καλλιτέχνες για το επίσημο ξεκίνημά μου στη δισκογραφία, όμως με τον Γιώργο ταιριάξαμε περισσότερο. Είναι από τους ανθρώπους που πίστεψαν σ’ αυτή τη δουλειά» αναφέρει στην «Espresso» και δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς έγινε η γνωριμία τους πριν από πέντε χρόνια.

«Πήγα και τον βρήκα στο κέντρο όπου εμφανιζόταν. Ανέβηκα στα καμαρίνια μετά την παράσταση, αφού την απόλαυσα, και στα χέρια μου κρατούσα ένα δείγμα της δουλειάς μου με τα ανέκδοτα κομμάτια του παππού μου. Συστηθήκαμε και καθίσαμε στο καμαρίνι του. Αυτό που με ρώτησε, όταν ολοκληρώσαμε την κουβέντα μας, ήταν τι μπορούσε να κάνει για μένα. Κι εγώ του απάντησα πως θα ήθελα να έχουμε μια συγγενική επαφή και να πίνουμε έναν καφέ πού και πού. Δέχτηκε αμέσως και φεύγοντας του άφησα τη δουλειά μου, για να ξέρει πού βαδίζω καλλιτεχνικά, ενώ του πρότεινα -αν ήθελε- να ερμηνεύσει κάποιο από αυτά.

Υστερα από δύο εβδομάδες με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει: “Τελικά δεν τον γλιτώνεις τον καφέ, μου άρεσαν τα τραγούδια, θα μπορούσα να τα πω και όλα, αν ήθελες”. Εγώ χάρηκα πολύ, όπως καταλαβαίνεις, και του πρότεινα να τα μοιραστούμε». Ετσι ο Γιώργος Νταλάρας ηχογράφησε κάποια από τα ανέκδοτα τραγούδια του Ζαμπέτα, ενώ έκανε κι ένα ντουέτο με τον ανιψιό του και εγγονό του αείμνηστου συνθέτη.

Υστερα από αναζήτηση δισκογραφικής στέγης επί έξι χρόνια, το άλμπουμ «Στον Γιώργο με αγάπη» θα κυκλοφορήσει από την Panik Records, σε παραγωγή του Ζαμπέτα τζούνιορ. «Ευχαριστώ τον διευθυντή της εταιρίας Γιώργο Αρσενάκο και την Αννα Νταλάρα, η οποία έκανε την επαφή και την οποία θαυμάζω, όπως και όλους τους συντελεστές που βοήθησαν. Στο άλμπουμ συμμετέχουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιάννης Ζουγανέλης, Κώστας Ανδρεάδης, Μαρίνος Κωστόπουλος, Αθηνά Κοντοδήμα και Ολγα Καββαδία».

Σημειώνεται ότι ο νεαρός καλλιτέχνης έχει βάλει την υπογραφή του και σε ένα κόμικ για τον παππού του. «Πρόκειται για βιογραφία και αληθινές ιστορίες από τη ζωή του Ζαμπέτα» μας λέει. Ασχολείται όμως και με άλλα πράγματα παράλληλα: «Αυτό τον καιρό κάνω εμφανίσεις στο μαγαζί “Πατινάζ” κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ενώ τις υπόλοιπες μέρες αφιερώνω τον χρόνο μου σε χώρο που έχω ανοίξει εδώ και έναν χρόνο στο Αιγάλεω, με παραδοσιακές θεραπείες ευεξίας, υγείας και πρόληψης, όπου μεταξύ άλλων ειδικευόμαστε και στη θεραπεία με βδέλλες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ