Ο Νίκος (Σταυρέλης) τρέχει, ο Αλέκος (Πνευματικός) τερματίζει…!

106

Ο Νίκος Σταυρέλης εμφανίστηκε στον προεκλογικό «στίβο» του Δήμου Κορινθίων αρκετούς μήνες πριν και εξ’ αρχής θέλησε να περάσει το προφίλ του σοβαρού και του τεχνοκράτη υποψηφίου.

Για να μπορέσει, δε, να πείσει άρχισε να εμφανίζει και το πρόγραμμά του, το οποίο εμφανιζόταν κοστολογημένο και με τα σχετικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Εδώ να κάνουμε μία παρένθεση και να πούμε ότι στο παρόν κείμενο δεν θα εξετάσουμε την αναγκαιότητα των έργων που υποστηρίζει ότι θα υλοποιήσει, ούτε την κοστολόγηση τους, ούτε τα χρονοδιαγράμματα.

Αναμφίβολα, λοιπόν, η κατάθεση ενός προγράμματος είναι μία σωστή και σοβαρή κίνηση για κάποιον που θέλει να κάνει οργανωμένο προεκλογικό αγώνα αλλά όχι απαραίτητα μία κίνηση που θα του δώσει πολλούς “πόντους”.

Και απ’ ότι θα φανεί παρακάτω είναι μία κίνηση που μάλλον έχει αρχίσει να γυρίζει εναντίον του.

 

“Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται”

1. Ο κ. Σταυρέλης ανάμεσα σε άλλα εξήγγειλε την ίδρυση Μουσείου Μικρασιατικών και Προσφυγικών Κειμηλίων, στο Συνοικισμό, εκεί που αναμένεται να συγκεντρώσει μία κάποια εκλογική δύναμη.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ο Δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός φέρνει εσπευσμένα στο Δ.Σ. το θέμα της αγοράς του κτιρίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας ώστε να φιλοξενηθεί εκεί το … Μουσείο Μικρασιατικής Στέγης. (Για την ιστορία η υπόθεση κόλλησε γραφειοκρατικά)

2. Μετά, στις 23/11 ο Ν. Σταυρέλης δεσμεύεται για την υδροδότηση της Δημοτικής Ενότητας Άσσου-Λεχαίου που αν και πέρασαν χρόνια από τη στιγμή που ήρθε το νερό στην Κόρινθο, εκεί έπιναν ακόμη νερό από μπιτόνια ή εμφιαλωμένα.

Τρέχει λοιπόν ο Αλέκος μέσα στο Δεκέμβρη να προλάβει να στείλει εκεί το νερό και τρέχει και ο Πρόεδρος του Άσσου κ. Γιαννακουλόπουλος να «χιλιοευχαριστήσει» το Δήμαρχο (για ευνόητους λόγους).

Υποπτευόμαστε ότι αν ψάξουμε περισσότερο το πρόγραμμα του κ. Σταυρέλη ίσως να βρούμε και άλλα σημεία στα οποία ο Αλέκος να έχει δείξει το ενδιαφέρον του ή να το πράξει στο μέλλον.

Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Σταυρέλης είναι πολιτικά αφελής παρά την πολύχρονη εμπειρία του στην εμπλοκή του με τα «κοινά». Είναι άλλη μία περίπτωση, κατά τη γνώμη μας,  όπου ο επικεφαλής της «Πνοής» επεχείρησε να κάνει αυτό που «πρέπει» και αυτό γύρισε εναντίον του.

ΜΕΤΡΗΣΤΕ

1. Ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, με αφίσες, βίντεο, και social media. Στην εκδήλωση πήγαν οι ηλικιωμένοι, το βίντεο της παρουσίασης τον εμφάνιζε ως κάτι που δεν είναι και στα social media ποτέ δεν μπόρεσε να οργανώσει ένα κοινό.

2. Μετά θεώρησε ότι πρέπει να αρχίσει να ανακοινώνει τα «βαριά χαρτιά», τους λαοπρόβλητους υποψήφιους,  με ειδικές μάλιστα παρουσιάσεις.

Και αυτό γύρισε εναντίον του. Και παρά το γεγονός ότι εσχάτως κάνει προσπάθεια να γυρίσει το «κλίμα» με εκδηλώσεις για νέους, το momentum αναζητείται.

3. Τώρα, βλέπουμε το πρόγραμμα που κατέθεσε να το υλοποιεί ο αντίπαλός του, ο Αλέκος. Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι ο Αλέκος κάνει τη δική του “ρελάνς”.  “Μου πήρες τα στελέχη; Σου παίρνω τις ιδέες

———————–

Αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε είναι ότι ο κ. Σταυρέλης δεν διαθέτει .. ΥΠΟΜΟΝΗ και ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Επάνω στο άγχος του να αποσυνδεθεί από τον Αλέκο και να έχει χρόνο να περάσει στον κόσμο το μήνυμα ότι «είναι ο Νίκος και είναι ανεξάρτητος πλέον» έκανε πολλά σωστά πράγματα με λάθος τρόπο.

Το χειρότερο; Έχει ανοίξει όλα τα “χαρτιά” του 5 μήνες πριν τις εκλογές. Ξέρουμε τους βασικούς υποψήφιους, το πρόγραμμα, την επικοινωνία του. Όπως είπε και ο Αλέκος, σωστά, οι εκλογές αυτές είναι “μαραθώνιος” και όχι “σπριντ“.

 

ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ

Αυτό που επίσης δεν μέτρησε σωστά είναι ότι οι εποχές άλλαξαν και σχεδόν όλα τα πρώην (και τα νυν) «πρωτοκλασσάτα» στελέχη του Αλέκου είναι πλέον «βαρίδια».

Ακόμη κι’ αν εξακολουθούν να έχουν ψήφους, δεν δίνουν καμία ιδιαίτερη δυναμική στο συνολικό «τερέν» των εκλογών.

Ταυτόχρονα, οι πολλές υποψηφιότητες στις εκλογές μειώνουν ακόμη περισσότερο τη δυναμική των «πρωτοκλασσάτων» αφού ο κόσμος που δεν τους συμπαθούσε αλλά δεν είχε και πολλές επιλογές, τώρα θα έχει αρκετές.  Ο κόσμος τους βλέπει όλους ως “τρωτούς”

Αυτά, βέβαια, βλέπει και ο Αλέκος και ακόμη ψάχνει για νέους και «άφθαρτους». Αν θα τους βρει είναι ένα άλλο θέμα βέβαια. Προς το παρόν οι αναθέσεις πάνε “σύννεφο”

 

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Θα θέλαμε να κλείσουμε με ένα παράδειγμα, ώστε να γίνει απολύτως κατανοητό γιατί δεν συμφέρεινα εμφανίζει νωρίς ένας υποψήφιος στην Κόρινθο το πρόγραμμα του.

Σε πρόσφατες λοιπόν, εκλογές άλλου φορέα στην Κορινθία ένας εκ των υποψηφίων εμφάνισε ένα πρόγραμμα 8 σελίδων με αρκετές καινοτομίες. Μέσα σε μία εβδομάδα, άλλος υποψήφιος, εμφάνισε το δικό του πρόγραμμα όπου ουσιαστικά ήταν η περίληψη του πρώτου σε μία σελίδα.

Άντε μετά να πείσεις ποιο πρόγραμμα είναι ποιου υποψηφίου.

Υ.Γ. Παρεπιπτόντως ακούγεται εντόνως τον τελευταίο καιρό ότι ο κ. Σταυρέλης θα λάβει τη στήριξη από το ΚΙΝΑΛ. Μα δεν είναι ήδη γεμάτο με ΠΑΣΟΚ το ψηφοδέλτιο;

Κ.Ρ.

πηγή-isthmos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ