Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΛΕΓΓΑ

60

Όταν ο Σπύρος Σταματόπουλος γινόταν για πρώτη φορά δήμαρχος Σικυωνίων το 2010, η λέξη «μνημόνιο» έμπαινε για πρώτη φορά στην ζωή μας. Όλοι φοβόμασταν τι θα σήμαινε η νέα περίοδος που ανοιγόταν μπροστά μας, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο θα άλλαζαν οι ζωές μας. Οι ανατροπές που συνέβησαν στην ελληνική κοινωνία δεν άφησαν αλώβητη την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πλέον, η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να γίνεται με την παλαιοκομματική νοοτροπία του απερχόμενου δημάρχου, που συνοψίζεται σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, ρουσφέτια και αυταρχική νοοτροπία στην άσκηση της εξουσίας. Χρειάζεται σχέδιο και όραμα, αλλά και κατάλληλους ανθρώπους να τα υπηρετήσουν.

Τα παραπάνω δεν τα αναφέρω για να υπηρετήσω προεκλογικές σκοπιμότητες. Από τις 6 Δεκεμβρίου έχω καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο την άκρως πολιτική διαμαρτυρία μου, για τον τρόπο με τον οποίο η απερχόμενη δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τις ανάγκες των κατοίκων στις τοπικές κοινότητες, αλλά και για την απαξίωση του ρόλου των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σικυωνίων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Δεκεμβρίου καταψήφισα την «έγκριση τεχνικού προγράμματος εκτελέσεων έργων οικονομικού έτους 2019» επιβεβαιώνοντας, τη χαώδη απόσταση που με χώριζε από τον απερχόμενο δήμαρχο.

Πριν από λίγες ημέρες, με την συνέντευξη μου, όσο και με το περιεχόμενο στην επιστολή της παραίτησής μου κατέδειξα τις παθογένειες διαχείρισης και αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής, αλλά και τα πολιτικά ζητήματα που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα αλλαγής στον δήμο Σικυωνίων.

Αυτή την ανάγκη για αλλαγή εκφράζει περισσότερο από κάθε άλλον, ένας άνθρωπος ο οποίος με την επαγγελματική του διαδρομή, την στάση ζωής και το προσωπικό του παράδειγμα έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πράξη όσα σχεδιάζει: είναι ο Μάρκος Λέγγας με τον οποίο αποφάσισα να συμπορευτώ ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Στο σημείο αυτό θέλω να προσθέσω κάτι. Προ μηνός υποχρεώθηκα από τις συγκυρίες να ανακαλέσω την υποψηφιότητά μου από τον συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα για την περιφέρεια Πελοποννήσου, επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Θα μπορούσε κάποιος να διακρίνει μιαν ανακολουθία σε εκείνη την απόφαση σε σχέση με τη σημερινή.

Ωστόσο, οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν ύστερα από ένα αιφνίδιο δυσάρεστο γεγονός στο εσωτερικό της εταιρείας, δημιούργησαν νεότερα δεδομένα και «πάγωσαν» τις κυοφορούμενες διαδικασίες, δημιουργώντας ένα κενό μέσα στο οποίο μπορώ να δράσω.

Δεύτερον, είναι προφανές πως το βάρος και το εύρος της ενασχόλησης με την Περιφέρεια δεν έχει σχέση με αυτήν στον δήμο ούτε στην προεκλογική περίοδο, ούτε πολύ περισσότερο, μετά από αυτήν.

Τρίτον, έχω γίνει αποδέκτης της οργής των συνδημοτών μου από την επίθεση λάσπης στο πρόσωπό μου από συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία διακινούν συμβόλαια της πολιτικής μου εξόντωσης.

Τέλος, η παρακμή που βιώνει ο δήμος μας και την οποία έχω περιγράψει, δεν μου επιτρέπει να παραμείνω απαθής, αλλά αντίθετα να συμμετέχω ενεργά για να την αποτρέψω περαιτέρω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ