Ο οικογενειάρχης Μπιλ Κόσμπι κατά συρροή βιαστής-Καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών έως δέκα ετών 

143

Υπήρξε μια από τις πιο συμπαθείς τηλεοπτικές φιγούρες και ένας λόγος περηφάνιας για τους Αφροαμερικανούς. Αγαπήθηκε τη δεκαετία του ’80 ως Δρ. Χάξταμπλ, ο πατριάρχης – πρότυπο της μεσοαστικής αφροαμερικανικής οικογένειας, που εξελίχθηκε σε τηλεοπτικό mainstream. Το «The Cosby Show» κατέρριπτε διαρκώς τα ρεκόρ τηλεθέασης για 8 ολόκληρα χρόνια (1984-1992), αλλά ήταν μόνο η κορυφή του κωμικού-φαινόμενου ονόματι Μπιλ Κόσμπι.

Βετεράνος stand up performer, ο Κόσμπι ξεκίνησε από τα κλαμπ του Σαν Φρανσίσκο στα 60ς, πέρασε στην τηλεόραση και καθιέρωσε το όνομά του ως μπράντα «καθαρού» γέλιου. Δεν ανεχόταν το βρώμικο χιούμορ των συναδέλφων του, δε χρησιμοποιούσε βρισιές και καθιέρωσε την οικογενειακή κωμωδία ως ισχυρό είδος στην τηλεοπτική βιομηχανία των ΗΠΑ.

Η τεράστια – παγκόσμια – επιτυχία του «The Cosby Show» τον ανέδειξε ως τον υψηλότερα αμειβόμενο ηθοποιό στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’80.

Ο οικογενειάρχης, Μπιλ Κόσμπι, με τα πολύχρωμα πουλόβερ: Το καμουφλάζ ενός κατά συρροή βιαστή

Ο γοητευτικός χαρακτήρας του γλυκού μπαμπά με τα πολύχρωμα πουλόβερ που αντιμετώπιζε τα πάντα με χιούμορ ήταν απ’ ότι φαίνεται το καμουφλάζ ενός αρρωστημένου σεξομανή.

«Κατά συρροή βιαστής» και «τέρας» είναι οι κατηγορίες που του αποδίδονται απ’ όσες δηλώνουν θύματά του. Και δεν είναι μία ή δύο, αλλά 57 οι γυναίκες που καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον 80χρονο σήμερα ηθοποιό.

Ο οικογενειάρχης, Μπιλ Κόσμπι, με τα πολύχρωμα πουλόβερ: Το καμουφλάζ ενός κατά συρροή βιαστή

Αυτός που έβγαινε δημόσια και κατηγορούσε για το «βρώμικο στόμα» του τον Κρις Ροκ ή καλούσε τους ράπερς να «ανεβάσουν επιτέλους τα παντελόνια τους», κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για το βιασμό μίας εκ των γυναικών που τον κατηγορούν, για ένα γεγονός που χρονολογείται το 2014.

Ο Κόσμπι κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και κινδυνεύει με φυλάκιση 30 ετών, καθώς κάθε μία επισύρει ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

Ενάγουσα και δικαιωμένη της υπόθεσης, είναι η Αντρέα Κόνσταντ, παρούσα στη δικαστική αίθουσα κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, έπειτα από διαβουλεύσεις 14 ωρών.

Η πρώην προπονήτρια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Temple University, έπεσε θύμα βιασμού το 2004, στο σπίτι του Κόσμπι, στην Πενσυλβάνια. Ο σούπερ σταρ της μικρής οθόνης την είχε πιέσει να πιει κρασί και κάποια απροσδιόριστα χάπια για να τη ναρκώσει και να της επιτεθεί σεξουαλικά.

Έναν χρόνο μετά την καταγγελλόμενη επίθεση, η Κόνσταντ πήγε στην αστυνομία κι έγινε η πρώτη γυναίκα που κατηγόρησε δημοσίως τον Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση.

Ο οικογενειάρχης, Μπιλ Κόσμπι, με τα πολύχρωμα πουλόβερ: Το καμουφλάζ ενός κατά συρροή βιαστή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ