Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ»ΦΩΤΟ

95

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο και σύμφωνα με το καταρτισμένο πρόγραμμα, η καθιερωμένη απογευματινή Κατηχητική Σύναξη με τον τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Κατ᾿ αυτήν ομίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και Εκπαιδευτικός, με θέμα: «Η επικαιρότητα των Παιδαγωγικών θέσεων των Τριών Ιεραρχών».

Τον π. Θεμιστοκλή καλωσόρισε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος απουσιάζει με όμιλο προσκυνητών στα Ιεροσόλυμα, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και υπεύθυνος των Κατηχητικών συνάξεων Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

Ο π. Θεμιστοκλής στην εμπεριστατωμένη και μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του κατέδειξε τους τρόπους και την μέθοδο που συνιστούν τις παιδαγωγικές αρχές των Τριών Ιεραρχών, οι οποίες αναφέρονται στην πολυδιάστατη και όχι στη μονόπλευρη αγωγή με ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρωπιστική διάσταση της Παιδείας, στην ψυχική καλλιέργεια και όχι απλά στην συσσώρευση γνώσεων. Ασφαλώς το παράδειγμα των γονέων και των δασκάλων, με την προβολή τους ως προτύπων, είναι ισχυρότερο από την προφορική διδασκαλία, όταν αυτοί εμφορούνται με την πατροπαράδοτη Χριστιανική Πίστη. Κλείνοντας, ο π. Θεμιστοκλής σημείωσε ότι ο λόγος των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών διδασκάλων είναι πάντα επίκαιρος και σύγχρονος για την συνέχεια μιας Ελληνοχριστιανικής Παιδείας βασισμένης σε ηθικές και πνευματικές αξίες, που θα οικοδομήσει σωστά το μέλλον της Πατρίδας μας.

Ο π. Ανθιμος ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου τον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, συντόνισε τον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε και ανανέωσε τις Πνευματικές Κατηχητικές Συνάξεις, για την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ