Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ με κλιμάκια ξεκίνησαν καταγραφές των ζημιών στη Κορινθία

73

Όπως είναι γνωστό,  το τελευταίο διάστημα ένας συνδυασμός αρνητικών παραγόντων προξένησε σημαντικές καταστροφές στην αγροτική παραγωγή του Νομού Κορινθίας. Πυρκαγιές, ισχυρότατοι άνεμοι, έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις επέφεραν ζημίες σε σειρά καλλιεργειών και εγκαταστάσεων κυρίως στους Δήμους Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Σικυωνίων και Βέλου – Βόχας.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας αλλά και τον τοπικό βουλευτή της αντιπολίτευσης που επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από το ζήτημα, πως κλιμάκια  του ΕΛΓΑ έχουν ήδη ξεκινήσει τις καταγραφές των ζημιών εδώ και μέρες και ο πρόεδρος του οργανισμού, Θεοφάνης Κουρεμπές, που βρίσκεται επί τόπου έχει δεσμευτεί για την άμεση ανακούφιση των παραγωγών με συγκεκριμένες κινήσεις το επόμενο διάστημα.

Ως γνωστόν ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει την αγροτική παραγωγή. Για ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο θα δοθούν κρατικές ενισχύσεις μέσω του οργανισμού στους πληγέντες καλλιεργητές. Προφανώς θα ακολουθήσεις τις επόμενες ημέρες αναλυτική ενημέρωση από τον ίδιο τον οργανισμό για το μέγεθος των ζημιών, τις αποζημιώσεις, και για τα επιπλέον μέτρα στήριξης των αγροτών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ