Πέθανε ο Γιάννης Πολυκανδριώτης, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού

83

Εφυγε από τη ζωή ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Γιάννης Πολυκανδριώτης. Ο γιός του Θόδωρου και αδελφός του Θανάση υπήρξε ωραίος παίκτης του μπουζουκιού με σημαντική θητεία στη διασκέδαση στα χρόνια του ’60 και ’70 και δυνατές συνεργασίες με Σακελλαρίου, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Μητσάκη, Παγιουμτζή, Τσαουσάκη, Μιχαλόπουλο, Αγγελόπουλο, Λύδια, Μενιδιάτη, Διονυσίου, Μοσχολιού, Πάριο, Κόκοτα, Βιολάρη, Χάρρυ Κλυνν και όχι μόνο.

Ο Γιάννης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1946. Οι λάτρεις του είδους στην Αθήνα της εποχής εκείνης, τον θυμούνται με κοντό παντελονάκι να παίζει γύρω στα 1954-’56 μπουζούκι στο πάλκο, πλάι στον πατέρα του, στον “Παράδεισο”, μαζί με τον Στράτο Παγιουμτζή και τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο.

Για πρώτη φορά, έπαιξε επαγγελματικά το 1958-’59 στην “Ψάθα”, στο Αιγάλεω, με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη και την Ανθούλα Αλιφραγκή. Αργότερα, ακολούθησαν η “Λουζιτάνια”, ο “Κήπος του Αλλάχ”, ο “Περιβόλας” και το “Καν Καν”.

Επίσης εργάστηκε στη «Βεντέτα» στην Αχαρνών με Πόλυ Πάνου και Σπόρο, στη «Νήσο Ύδρα» στο Περιστέρι με τη Σωτηρία Μπέλλου και στον «Ερωτόκριτο» στην Πλάκα με όλους τους Πολυκανδριώτηδες μαζί καθώς και στα «Χρυσά κλειδιά» και στον «Περικλή» στην ίδια γειτονιά.

Παράλληλα εμφανίστηκε στην κοσμική «Νεράιδα» στην παραλία αλλά και στο θέατρο «Ακροπόλ» με τη Ρένα Βλαχοπούλου καθώς και στα «Αστέρια» της Γλυφάδας αλλά και το «Στορκ».

Ακόμη πραγματοποίησε τακτικές εμφανίσεις στο εξωτερικό και κάποια στιγμή, στα χρόνια του ’90 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λονδίνο όπου δραστηριοποιήθηκε έντονα στο χώρο της ομογένειας. Μαζί με τους μαθητές του έδωσε το παρών στην έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ