Πέθανε ο Σαρλ Αζναβούρ, ο διασημότερος τραγουδιστής της Γαλλίας-βίντεο

89

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 94 ετών ο Σαρλ Αζναβούρ, θρυλικός ερμηνευτής και ο διασημότερος τραγουδιστής της Γαλλίας.

Την είδηση μεταδίδουν εκτάκτως όλα τα γαλλικά Μέσα σημειώνοντας πόσο μεγάλη είναι η απώλεια για τον πολιτισμό της χώρας.   Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ο Αζναβούρ πέθανε το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του στην περιοχή Allpiles, στη νότια Γαλλία.

O Αζναβούρ είχε μόλις επιστρέψει από περιοδεία στην Ιαπωνία αφού είχε υποχρεωθεί το καλοκαίρι να ματαιώσει συναυλίες του λόγω κατάγματος στον βραχίονα έπειτα από πτώση.   Με καταγωγή από τη Γαλλία και την Αρμενία, ο Αζναβούρ ήταν από τους καλλιτέχνες που μπορούσε πραγματικά να υπερηφανεύεται  για διεθνή καριέρα και διαχρονικότητα.  

Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 22 Μαΐου του 1924 και το πραγματικό του όνομα είναι Βαγινάκ Αζναβουριάν.

Με την Μπριζίτ Μπαρντό     10.1.2018 Η ρατσιστική ανοησία του Σαρλ Αζναβούρ εξοργίζει τους Γάλλους To 1988 το CNN τον ανακήρυξε ως «τον πιο σημαντικό τραγουδιστή του 20ου αιώνα». Είχε τραγουδήσει πάνω από 1200 τραγούδια σε επτά γλώσσες, είχε δώσει συναυλίες σε 94 χώρες ενώ είχε πουλήσει περισσότερο από 100 εκατομμύρια δίσκους.

Επίσης είχε συμμετάσχει σε πάνω από 60 κινηματογραφικές ταινίες. Ο Αζναβούρ ήταν πολύ διακριτικός όσον αφορά την προσωπική του ζωή.

Παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε 6 παιδιά, τα τρία από αυτά με την τελευταία γυναίκα του την Ούλα, με την οποία παρέμενε παντρεμένος για πάνω από 50 χρόνια.

Ήταν εμβληματική παρουσία του στη γαλλική μουσική όπως και ένας σταρ παγκοσμίου βεληνεκούς. Το 2017 απέκτησε το δικό του αστέρι στο «Walk of fame» του Χόλιγουντ.

Οι στίχοι του Αζναβούρ ήταν πολλές φορές εμπνευσμένοι από τις προσωπικές εμπειρίες που είχε ζήσει ο ίδιος ως γιος μεταναστών στη Γαλλία.    Σε ηλικία εννέα ετών ο Αζναβούρ εγκατέλειψε το σχολείο για να ασχοληθεί με τη μουσική.

Η πρώτη φορά που απέκτησε ευρύτερη φήμη ήταν το 1946 όταν η Εντίθ Πιαφ τον άκουσε να τραγουδάει και αποφάσισε να έρθει σε μεγάλη περιοδεία μαζί της σε Γαλλία και ΗΠΑ.   Από τότε η εξέλιξη του ήταν συνεχής.

Πηγή: www.lifo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ