Πέτρος Τατούλης «Η Γ’ Εθνοσυνέλευση διέσωσε την Ελληνική Επανάσταση που θεμελίωσε την συνταγματική συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους»

76

 

 

Η μελέτη των προσπαθειών των Ελλήνων της Επανάστασης του ’21 πρέπει να αποτελέσει το πρότυπο για τη Νεοελληνική  Δημοκρατία. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από την Ερμιόνη, όπου βρέθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν για την Γ’ Εθνοσυνέλευση το Σάββατο 23 Μαρτίου.

Στις δηλώσεις ο κ. Τατούλης τόνισε: «Η Εθνοσυνέλευση του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους που ξεκίνησε στην Ερμιόνη και ολοκληρώθηκε στην Τροιζήνα, θεωρώ πώς είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην πιο κρίσιμη περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης».

«Οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης στην κρίσιμη περίοδο του 1821 και με τις συνθήκες αντιπαράθεσης των δυνάμεων των Αιγυπτίων του Ιμπραήμ έβαλαν τα θεμέλια για την συνταγματική συγκρότηση του ελληνικού κράτους».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε τη σημασία  της Γ’ Εθνοσυνέλευσης, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που πρέπει να βασιστούμε στα μαθήματα ζωής που δόθηκαν. «Η Εθνοσυνέλευση», τόνισε ο Πέτρος Τατούλης, «είναι από τα μεγαλύτερα γεγονότα που πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, όπου η μελέτη των προσπαθειών των Ελλήνων της Επανάστασης του ’21 και μετέπειτα, να βρουν τον δικό τους δρόμο και μοντέλο για να οργανώσουν τη Νέοελληνική Δημοκρατία, ήταν κατά την γνώμη μου ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα.

Και συνέχισε: « Ας μείνει το μυαλό και η μνήμη μας σε αυτά τα μεγάλα γεγονότα, σε αυτούς τους μεγάλους Έλληνες, που βοήθησαν στην πιο δύσκολη περίοδο να βρουν τον τρόπο για να θεμελιώσουν την συνταγματική ύπαρξητου νεοελληνικού κράτους».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ