Πανελλήνιες 2019- Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις καθηγητών για τα θέματα Αρχαίων Ελληνικών…

80

Πανελλήνιες 2019 συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου, για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, με τους υποψήφιους και υποψήφιες των Γενικών Λυκείων της χώρας να δίνουν τα πρώτα μαθήματα Προσανατολισμού για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν, όπως ξέρουμε, στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής  Γλώσσας , ενώ οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάστηκαν σήμερα στο μάθημα των Μαθηματικών.

Πρόκειται ασφαλώς για δύο καθοριστικά και ταυτόχρονα απαιτητικά μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς, πέρα από την αντικειμενική δυσκολία της φύσης τους, αποτελούν και τα πρώτα μαθήματα προσανατολισμού που κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας με επιτυχία οι μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ της χώρας.

Με βάση, λοιπόν, τα θέματα που έπεσαν σήμερα στους εξεταζόμενους και εξεταζόμενες, οι καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων, έκαναν τις πρώτες τους εκτιμήσεις αναφορικά με το βαθμό δυσκολίας και απαιτητικότητας των συγκεκριμένων ερωτημάτων.

Αναλυτικότερα:

Όσο αφορά αρχικά το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, αυτό πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά με τις αλλαγές που είχε υποδείξει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την προηγούμενη χρονιά.

Η φιλόλογος και συντονίστρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων, κα. Αγγελική Νικητοπούλου, ανέφερε πως τα φετινά θέματα των αρχαίων ελληνικών ήταν αρκετά εύκολα και βατά, με το πρώτο μέρος της εξέτασης το διδαγμένο κείμενο και το δεύτερο μέρος να αφορά το άγνωστο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας, το διδαγμένο κείμενο που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι μαθητές και ήταν ο Πρωταγόρας του Πλάτωνα «Ίσως δεν ήταν αναμενόμενο, αλλά για κάποιον προετοιμασμένο, ήταν εύκολη η προσέγγιση του κειμένου», σημειώνοντας επίσης ότι τα θέματα ήταν πολύ κατανοητά.

Όσο για το άγνωστο κείμενο, τον «Κυνηγετικό» του Ξενοφώντα, η κα. Νικητοπούλου εκτίμησε τα εξής: «Ήταν η πρώτη φορά που οι υποψήφιοι είχαν να αντιμετωπίσουν ερμηνευτικές ερωτήσεις και νέου τύπου γραμματικές ασκήσεις, ωστόσο ήταν πολύ εύκολες στον εντοπισμό τους οι απαντήσεις», καταλήγοντας ότι ενδέχεται να δούμε καλές βαθμολογίες στο μάθημα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

πηγή-neolaia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ