Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αρχική ΠΑΙΔΕΙΑ Πανελλήνιες 2019: Αυτό είναι το θέμα έκθεσης ΓΕΛ, όλες οι απαντήσεις

Πανελλήνιες 2019: Αυτό είναι το θέμα έκθεσης ΓΕΛ, όλες οι απαντήσεις

86

Πανελλήνιες 2019: Σήμερα 7 Ιουνίου θα διαγωνιστούν οι μαθητές των ΓΕΛ στο θέμα έκθεσης και την Νέα Ελληνική Γλώσσα. Τα Dikaiologitika News με την υποστήριξη των φροντιστηρίων «Μεθοδικό» θα αναρτήσουν πρώτα τις απαντήσεις των πανελληνίων στο θέμα έκθεσης 2019 και την Νέα Ελληνική Γλώσσα

Πανελλήνιες 2019: Όπως κάθε χρόνο έτσι και στις Πανελλήνιες 2019 τα Dikaiologitika News θα σας παρουσιάσουν πρώτοι τόσο το θέμα όσο και τις απαντήσεις των πανελληνίων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Eχθές (6/6) οι μαθητές των ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν στο θέμα έκθεσης«Τέχνη και τον ρόλο του καλλιτέχνη»

Το θεματικό πλαίσιο ήταν κλασικό κι αναμενόμενο για τις εξετάσεις. Μολαταύτα, τόσο τα δοθέντα κείμενα του Α. Καμύ ως μη λογοτεχνικό και το ποίημα της Alda Merini όσο κι οι παρατηρήσεις παρουσίασαν δυσκολία λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. στο μάθημα της γλώσσας και την προσέγγιση των λογοτεχνικών μηνυμάτων. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο βαθμός δυσκολίας απέχει από τα περσινά θέματα.

Στο μη λογοτεχνικό κείμενο, ζητήθηκε για πρώτη φορά πύκνωση σε απόσπασμα, ακολουθώντας τα πρότυπα των δημοσιευμένων κριτηρίων. Γενικότερα, ζητήθηκαν, κυρίως, ασκήσεις λεξιλογικού τύπου. Στο λογοτεχνικό κείμενο, απαιτητική χαρακτηρίζεται η 1η δραστηριότητα (Β1). Αντίθετα, ενδιαφέρουσα είναι η 3η δραστηριότητα (Β3), καθώς επιτρέπει στους μαθητές τη διατύπωση προσωπικής άποψης.

Συνοψίζοντας, τα θέματα απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές, οι οποίοι είχαν ασκηθεί σε διαγωνίσματα προσομοίωσης αντίστοιχου επιπέδου.

UPD: Πανελλήνιες 2019: Αυτό είναι το θέμα έκθεσης ΓΕΛ, όλες οι απαντήσεις

Δείτε τις απαντήσεις για το θέμα έκθεσης στα ΕΠΑΛ

Τα θέματα των προηγούμενων ετών

Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τα θέματα της έκθεσης από το 2013-2019

2013: Περιβάλλον. Δείτε το θέμα της έκθεσης ΕΔΩ

2014: Ανθρωπισμός. Δείτε το θέμα της έκθεσης ΕΔΩ

2015: Πολιτισμική κληρονομιά. Δείτε το θέμα της έκθεσης ΕΔΩ

2016: Φιλία – Ανθρώπινες σχέσεις. Δείτε το θέμα της έκθεσης ΕΔΩ

2017: Επιστήμη. Δείτε το θέμα της έκθεσης ΕΔΩ

2018: Εκπαίδευση. Δείτε το θέμα της έκθεσης ΕΔΩ

Αναλυτικά τι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι εξεταζόμενοι στις Πανελλήνιες:

Να έχετε μαζί σας το δελτίο εξεταζόμενου, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, δύο στιλό, μολύβι και γομολάστιχα. Επιτρέπεται το νερό ή κάποιο αναψυκτικό.

Δεν επιτρέπεται το κινητό, ακόμη και αν είναι κλειστό. Εάν ο καθηγητής το εντοπίσει πάνω σας έχει το δικαίωμα ακόμη και να σας μηδενίσει το γραπτό.
Αντί για κινητό, φορέστε ένα ρολόι.

Όση ώρα είστε στο προαύλιο καλό θα ήταν να μην κάνετε συζητήσεις με τους συμμαθητές σας για τα «SOS θέματα». Το πιθανότερο είναι ότι θα αγχωθείτε και μάλιστα χωρίς λόγο.

Μόλις έρθουν τα θέματα συγκεντρωθείτε σε αυτά και μην αφήσετε τίποτα να αποσπάσει την προσοχή σας. Διαβάστε μία φορά όλα τα θέματα και κρατήστε κάποιες πρόχειρες σημειώσεις στις οποίες θα ανατρέξετε αργότερα.

Δεδομένου ότι στα περισσότερα μαθήματα εξετάζεστε σε τέσσερα θέματα ο μέσος χρόνος που πρέπει να αφιερώσετε σε κάθε θέμα είναι περίπου 45 λεπτά της ώρας.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρυσός κανόνας είναι να μην επιμείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο θέμα που φαίνεται ότι δεν μπορείτε άμεσα να επιλύσετε γιατί αυτό θα επιφέρει δύο αρνητικά: πρώτον θα μειωθεί ο χρόνος που θα απομείνει για να αφιερώσετε στα άλλα θέματα και δεύτερον η εμμονή στο ίδιο θέμα μειώνει τις πιθανότητες για την επίλυσή του.

Ξεκίνησε από τα εύκολα θέματα, γιατί αυτό θα σας δώσει κουράγιο να συνεχίσετε στα δύσκολα και κυρίως στο τέταρτο που είναι το δυσκολότερο.

Αν δείτε ότι δεν ξέρετε κάποιο θέμα καλά μην απογοητεύεστε. Συνεχίστε παρακάτω.

Εξαντλήστε τον χρόνο για διορθώσεις και «χτένισμα» των απαντήσεων.

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ