Πανελλαδικές: Δείτε πόσοι φοιτητές θα εισαχθούν ανά τμήμα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

96

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τον αριθμό των εισακτέων λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Γαβρόγλου ότι φέτος θα μπουν στα πανεπιστήμια 3.000 περισσότεροι μαθητές

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων ανά τμήμα, Πανεπιστήμιο και ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, μετά, δηλαδή, τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 1123 (τεύχος Β, 27-3-2018).

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Η ανάρτηση του ΦΕΚ ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου από το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας ότι οι εισακτέοι θα είναι φέτος 3.000 περισσότεροι από ό,τι πέρυσι.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι θα είναι ένας αριθμός πάνω από 3.000 πρόσθετους φοιτητές και φοιτήτριες. Κάναμε μία πολύ συστηματική μελέτη για τις δυνατότητες των ιδρυμάτων , δίνουμε φέτος περισσότερες θέσεις. Υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση στη χρηματοδότηση και νομίζουμε ότι έχουν τη δυνατότητα τα ιδρύματα να απορροφήσουν αυτόν τον κόσμο και άρα θα μειωθεί και το άγχος των φοιτητών της τρίτης λυκείου που είναι στην τελική ευθεία» δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου στο περιθώριο του συνεδρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ που κατά πλειοψηφία έκρινε πολλαπλώς αντισυνταγματικές αλλαγές που έγιναν επί υπουργίας Νίκου Φίλη στη διδασκαλία του μαθήματος ο κ. Γαβρόγλου διευκρίνισε: «Δεν προτιθέμεθα να κάνουμε πίσω, διότι δεν αφορά αυτό που γίνεται τώρα και αυτό που θα γίνει του χρόνου. Ήδη εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχει αρχίσει μία συζήτηση με την Εκκλησία, μία συζήτηση με επιστημονικούς φορείς , μία συζήτηση με διακεκριμένους επιστήμονες για ένα πράγμα το οποίοι είναι καθαρά επιστημονικό». «Εμείς», εξήγησε, «προχωράμε στην αναμόρφωση αυτών των βιβλίων και μάλιστα προχωράμε και με πολύ μεγάλη συναίνεση των ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ βαθιά αυτά τα ζητήματα, όπως επίσης και της Εκκλησίας».

 

Οτι αφορά την εκπαίδευση στην Κορινθία εδώ

 

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ