Παρά το τσουχτερό κρύο οι Κορίνθιοι με Εκκλησιαστική λαμπρότητα τίμησαν την εορτή των Άγιων Επιφανείων-φωτό

109
KODAK Digital Still Camera

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και την λαμπρότητα, που επιβάλλει η ημέρα,  εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Άγιων Επιφανείων στην πόλη της Κορίνθου με την ξεχωριστή ευλογία να παρίσταται «σωματικώς» η Τιμία Κάρα του Αγίου Σωφρονίου, Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, που συνέγραψε τις Ευχές του Μεγάλου Αγιασμού, η οποία και φυλάσσεται στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου.

Νωρίς το πρωί στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου έλαβε χώρα η πανηγυρική Θ. Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ναού και τους Διακόνους του. Στην Ακολουθία παρέστησαν εκπρόσωποι των Πολιτειακών, Δημοτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών και άλλων Αρχών, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Τον Ι. Άμβωνα διακόνησε, με τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεώς μας και Ιεροψάλτης κ. Πέτρος Θωμαΐδης.

Στην συνέχεια τελέστηκε ο καθιερωμένος Μέγας Αγιασμός, με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της πόλεως Κορίνθου, παρουσία πλήθους πιστών και ευθύς αμέσως, σύμφωνα με το πρόγραμμα, που κατάρτισε ο Δήμος Κορινθίων, ξεκίνησε, υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων και υπό την συνοδεία αγήματος της Διεύθυνσης Μηχανικού, υπό τον Αρχηγό του Σώματος, Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Λάλο, λιτανευτική πομπή προς τον «Φλοίσβο», το Κεντρικό Λιμάνι της Κορίνθου, όπου και περίμενε σκάφος (ευγενική προσφορά) από την «Διώρυγα Κορίνθου», στο οποίο επιβιβάσθηκαν ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας και ο Ιερός Κλήρος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Κορίνθου.

Παρά το τσουχτερό κρύο και με την παρουσία Επισήμων και αρκετού κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο στα θαλάσσια νερά του Κορινθιακού, με την συμμετοχή δεκατεσσάρων (14) πολύ θαρραλέων κολυμβητών. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε, μετά από έντονο συναγωνισμό, ο κ. Θεόδωρος Κουλουργιώτης από τους Αγίους Θεοδώρους, ο οποίος φοιτά στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, και αφού τον παρέδωσε στον Σεβ. Μητροπολίτη μας, έλαβε ως ευλογία ένα χρυσό σταυρό, ενώ οι υπόλοιποι κολυμβητές έλαβαν αντιστοίχως από έναν ασημένιο σταυρό και ένα  μπουρνούζι.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τις Ευχές, τις Ευλογίες και τις θερμές Ευχαριστίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου προς τις Αρχές, τον Κλήρο και τον Λαό, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τοπικής μας Εκκλησίας και παρά τις πολύ αντίξοες συνθήκες συμμετείχαν πάνδημα στον εορτασμό των Θεοφανείων.

 

KODAK Digital Still Camera

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ