Δυναμική Παρέμβαση – Καταγγελία αναπληρωτών εκπαιδευτικών στo δελτίο της ΕΡΤ

151

Δυναμική παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:20.

Η διοίκηση της ΕΡΤ μπροστά στην παρουσία των εκπαιδευτικών στο πλατό της Αγίας Παρασκευής επέλεξε να προχωρήσει στη διακοπή της μετάδοσης του δελτίου για περίπου 20 λεπτά.

Το δελτίο ειδήσεων συνεχίστηκε στις 21:40, με την παρουσιάστρια Αντριάνα Παρασκευοπούλου να σημειώνει ότι “είχαμε μία παρέμβαση στο στούντιο από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, δηλώσεις εκπροσώπων των οποίων θα μεταδοθούν σε λίγο”.

Το μήνυμα των εκπαιδευτικών 

Στις 21:45 το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ συνδέθηκε με το στούντιο 3, όπου εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην συγκεκριμένη κινητοποίηση τους.

Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε ότι την Παρασκευή το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ δεν παρουσίασε «ούτε για ένα λεπτό» τις χιλιάδες των διαδηλωτών που ζητούσαν μαζικούς διορισμούς, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο προσοντολόγιο Γαβρόγλου.

Η ΕΡΤ δεν έδειξε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών, ούτε τη βία και την καταστολή από τα ΜΑΤ, παρά μόνο μεμονωμένα επεισόδια.

«Είμαστε σάρκα από τη σάρκα των εργαζόμενων» ήταν το μήνυμα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δήλωσαν ότι θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους και τους ανέργους στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας και πορεία προς τη Βουλή. Τονίζουν επίσης ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα φέρει απολύσεις, αφού εισάγει κριτήρια για να εκδιωχθούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από την εργασία.

Την Παρασκευή οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας δέχθηκαν τη βίαια καταστολή των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί, μεταξύ άλλων και του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή. 

imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ