Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή: Πατάτες στον φούρνο με αγριόπρασα ή μανιτάρια

131

«Η μαγειρική είναι τέχνη. Θέλει πείρα, έμπνευση, υπομονή, φιλότιμο και μεράκι. Αν γίνεται αγγαρεία, κουράζει πολύ και δεν έχει αίσιο αποτέλεσμα», γράφει ο μοναχός Μωυσής Αγιορείτης στον πρόλογο του βιβλίου «Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές» του μοναχού Νικήτα.

Οι πατέρες που είναι επιφορτισμένοι με το διακόνημα του μάγειρα στο Άγιον Όρος με αγάπη ανάβουν τον φούρνο κι ετοιμάζουν τα υλικά για την μαγειρική τους. Στις συνταγές του χρησιμοποιούν άφθονα βότανα, λαχανικά, μυρωδικά και όσπρια. Παράλληλα, δεν σταματούν να προσεύχονται. Για τη σωτηρία της ψυχής τους, των αδελφών τους, όλων αυτών που θα γευθούν τα φαγητά τους. Το μεράκι τους, τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούν και η προσευχή κατά το μαγείρεμα κάνουν τα φαγητά τους ασυναγώνιστα.

Δοκιμάστε μια παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή για πατάτες στον φούρνο με αγριόπρασα ή μανιτάρια, σερβίρετε με χαμόγελο και χαρίστε στους αγαπημένους σας ένα υπέροχο γεύμα!

Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΏ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ