Παραδοσιακή Ηπειρώτικη (Κοθρόπιτα) με ζυγούρι ή γίδα και κόκορα – Ότι πιο νόστιμο!!

182

Η επονομαζόμενη κοθρόπιτα!!!!!
Μια τελείως διαφορετική πίτα που τη συναντάμε στην Ήπειρο .

Το κρέας μπαίνει σε μπουκιές γύρω γύρω στο ταψί, και σκεπάζεται με το φύλλο, δημιουργώντας τον «κόθρο» -το στριφτό σχετικά στεφάνι της πίτας, αφήνοντας χώρο για το ρύζι στη μέση Το δεύτερο εντυπωσιακό σημείο είναι πως σκεπάζεις όλη τη γέμιση με το ζωμό του κρέατος! Βάζεις στο φούρνο σούπα και παίρνεις πίτα!..
Τα παλαιότερα χρόνια την πίτα αυτή την έψηναν στην τσερέπα,(το ταψί ακουμπισμένο σε πυροστιά και σκεπασμένο με πυρωμένη γάστρα )
Το πρώτο μυστικό της πίτας είναι η σωστή επιλογή στο κρέας… καλή ποιότητα κρέατος και διαφορετικά είδη που θα μας δώσου πολλή νοστιμιά.

κοθροπιτα3

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ!!!!!

ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

Το κρέας που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ζυγούρι ή γίδα, , κόκορας ή κοτόπουλο χωριάτικο αν είναι δυνατόν και χοιρινό αν θέλουμε. Χρησιμοποιούμε κρεατάκια διαφορετικά που θα μας δώσουν νοστιμότατο ζωμό.
Νερό θα βάλουμε τόσο όσο να σκεπάσει πολύ καλά το κρέας μας. Θα υπολογίσουμε μετά το βράσιμο να έχουμε 6-7 φλιτζάνια ζωμό.

Πλένουμε πολύ καλά το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε μέσα στη χύτρα. Ρίχνουμε το νερό,
Αφήνουμε το κρέας μας να βράσει.

Η συνέχεια στον Ηλεκτρονικό Οδηγό webkorinthos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ