Παραιτείται ο Καμμένος από βουλευτής; – «Μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα να εκτελεστώ»

105

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε το παράπονό του στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, με αφορμή τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως «ίσως και σήμερα θα δώσω την παραίτησή μου από βουλευτής».

«Ελπίζω να μην αληθεύει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας σήμερα δεν θα παραστεί στη συζήτηση», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πρωτόκολλο εισδοχής της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Πάνος Καμμένος, με επικριτικό ύφος όντας σίγουρος για την απουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Πριν καλά καλά τελειώσει τη φράση του όμως, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη καθίσει στη θέση του και τον κοιτούσε χαμογελώντας.

Γελούσαν και από κάτω πολλοί βουλευτές.

Όπως είπε εν συνεχεία ο κ. Καμμένος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, «αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαιώμα του λόγου, της συμμετοχής στις επιτροπές, το δικαίωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

«Επί 4 χρόνια στηρίξαμε το κυβερνητικό έργο, εκεί που μπορούσαμε και βάλαμε πλάτη και στο εξωτερικό.

»Συγχαρητήρια κ. Πρωθυπουργέ, το καταφέρατε. Πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε στον κ. Ερντογάν.

»Το επόμενο ταξίδι θα είναι στην κ. Μέρκελ. Ελπίζω να μην υπάρχει και τρίτο», ανέφερε.

«Δεν εκβίασα, ούτε εκβιάστηκα»

«Είμαι 25 χρόνια στο κοινοβούλιο.

»Σε όλη μου τη ζωή ότι είχα να πω το έλεγα από το βήμα της Βουλής, ούτε εκκβίασα, ούτε εκβιάστηκα.

»Μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα να εκτελεστώ», σημείωσε και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρας τόνισε:

«Εσείς κ. πρωθυπουργέ διαπράξατε αυτό το έγκλημα.

»Τι έγκλημα έκαναν αυτά τα παιδιά να βρεθούν στο δρόμο, γιατί μας κάνατε να σιωπήσουμε.

»Σήμερα τους λέτε πάρτε πόδι, τους στέλνετε στην ανεργία», είπε αναφερόμενος -προφανώς- στους μετακλητούς υπαλλήλους των ΑΝΕΛ στη Βουλή που χάνουν την εργασία τους μετά τη διάλυση της ΚΟ.

Καρέκλες

«Δεν παρακάλεσα κανέναν από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

»Αυτοί είχαν πιο έντιμη στάση από εκείνους που με λαϊκή εντολή διαφορετική από έκεινη που είχαν, ανταλάσσουν τους ψήφους τους με την υπουργική καρέκλα», τόνισε και σημείωσε πως ίσως και σήμερα παραιτηθεί από βουλευτής.

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε τη διαγραφή του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, μετά το πέρας της ομιλίας του στο Βουλή.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Πάνου Καμμένου:

Στην αρχή και το περιστατικό που προκάλεσε γέλιο, με την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή πριν ολοκληρώσει τη φράση του ο αρχηγός των ΑΝΕΛ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ