ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ – Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ «ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΑΛΤΟΣ » ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

460

Για όσες και όσους επιθυμούν Πάσχα στην εξοχή η ομάδα του webkorinthos ανεπιφύλακτα σας προτείνει την “Βάλτσα ” ή “Μεγάλο βάλτο “, ένας προορισμός που θα κάνει το Πάσχα σας αξέχαστο!

Παίρνοντας την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών με αφετηρία την πόλη του Κιάτου και περνώντας τις Γέφυρες του Ελισσώνα και του Κυρίλλου ποταμού, φτάνουμε στη διασταύρωση που μας οδηγεί στο Πάσιο, χωριό χτισμένο στο λόφο μετά το 1720.

Νότια του Διμηνιού, που χαρακτηρίζεται από το παραλιακό μικρό όμορφο πευκοδάσος του, ο ανηφορικός δρόμος μας οδηγεί στου Λαλιώτη και αμέσως μετά 4 χιλιόμετρα προς τη νότια πλευρά στο Μεγάλο Βάλτο ή «Βάλτσα», χτισμένο στα 540 μ. Η περιοχή είναι κατάφυτη από τεράστια πλατάνια και τρεχούμενα νερά, που έχουν αξιοποιηθεί με αναπλάσεις, συγκεντρώνοντας πολύ κόσμο  για φαγητό ,στις ψησταριές   «30 πλατάνια » και  «τα 7 Φ .»

Στην έξοδο του χωριού υπάρχει διασταύρωση που οδηγεί στο Πάσιο και το Σούλι. Εξίσου θελκτικά αντικρίζει κανείς το Μικρό Βάλτο, δυτικά του Μεγ. Βάλτου χωριό κτισμένο ανάμεσα σ’ αμπελώνες και οπωροφόρα δένδρα και θέα στον Κορινθιακό Κόλπο.

maxresdefault

Tο Σιε είναι μια περιοχή στην άκρη του χωριού, κατάφυτη από τεράστια πλατάνια, πηγές με τρεχούμενα νερά, γεμάτη χρώματα όλες τις εποχές του χρόνου. Ο χώρος έχει αναπλαστεί και συγκεντρώνει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα  την Άνοιξη  που είναι όλα καταπράσινα και μαγευτικά , αλλά και  το καλοκαίρι χάρη στη δροσιά που προσφέρει.

Καταγραφή

Δείτε βίντεο της καταπράσινης περιοχής 

Η συνεχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ