«Πνίγεται» η Κρήτη από την κακοκαιρία – Μόνο με βάρκες η μετακίνηση στο Λασίθι-βίντεο

73
  • Σαρώνει την Κρήτη η κακοκαιρία
  • Παρασύρθηκαν οχήματα, ποτάμια οι δρόμοι
  • Τέσσερα άτομα ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου η στάθμη του νερού περιμετρικά έχει ανέβει στα τρία μέτρα

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, εγκλωβισμένοι κάτοικοι και άνθρωποι σε απόγνωση στη Σητεία. Η στάθμη του νερού στο Μακρύ Γιαλό ανέβηκε τόσο που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο για όσους βγήκαν στον δρόμο.

Στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, σπίτια πλημμύρισαν, οι κάτοικοι ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθειακαι αυτό που τους συνέστησαν είναι εφόσον υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τα νερά εισχώρησαν σε κατοικίες και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν ακόμα και μικρά παιδιά.

Και στα Πλιμαλήματα Σητείας τέσσερα άτομα, μόλις είδαν τον κίνδυνο, εξαρχής ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου πλέον η στάθμη του νερού είχε ανέβει στα 3 μέτρα σε ύψος και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν.

Πλημμύρισε ο ποταμός Παντέλης

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη σε ολόκληρο το δήμο Σητείας παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα όπως Ζάκρο, Κουρεμένο, Παλαίκαστρο κλπ. Ο ποταμός Παντέλης που βρίσκεται στα όρια της Σητείας έχει πλημμυρίσει με αποτέλεσμα τα νερά να εισχωρήσουν σε σπίτια, καταστήματα και δύο ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο η παραλία είχε καθαριστεί τρεις φορές από τα φερτά υλικά αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον κ. Πατεράκη, στον Γούδουρα μετά από πολλά χρόνια ο ποταμός πλημμύρισε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μια ηλικιωμένη στο σπίτι της και να της προσφερθεί βοήθεια.

Στο χωριό Τουρτούλοι ένα σπίτι καλύφθηκε με χώματα λόγω κατολίσθησης ωστόσο τα μηχανήματα δεν μπόρεσαν να παρέμβουν. Τέλος δύσκολη είναι και η μετακίνηση στο οδικό δίκτυο αφού σε τρια σημεία του ΒΟΑΚ καταγράφηκαν προβλήματα και καταγράφονται συνεχεία καταπτώσεις βράχων.

Πλημμύρισαν γέφυρες στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και γεφύρια, συνθέτουν το σκηνικό στον Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Μανώλης Κοκοσάλης, περιοχές όπως ο Πύργος, ο Χάρακας, τα Σαμανια κ.α έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες.

«Τα συνεργεία μας είναι επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση του καιρού. Το νερό που έπεσε μέσα σε τέσσερις ώρες έφτασε τα 110 χιλιοστά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Έχουν πλημμυρίσει γεφύρια και παρά το γεγονός ότι επιχειρούν συνεχώς τα συνεργεία, αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, το πρόβλημα επαναλαμβάνεται». Ο κ. Κοκοσάλης ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και εφόσον είναι εφικτό να αποφύγουν μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες.

«Απειλείται» γέφυρα 130 ετών στον Μύρτο

Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν φουσκώσει το ποτάμι που περνάει κάτω από τη γέφυρα, η οποία αν και επισκευάστηκε πριν δύο χρόνια, κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν καθώς όπως αναφέρουν στο neakriti, οι πρόχειρες κατασκευές έχουν καταστραφεί και δεν αποκλείεται να δουν εικόνες που παραπέμπουν στην γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά, η οποία κατέρρευσε.

πηγή-altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ