“Πονοκέφαλος” για τον Κ.Μητσοτάκη οι περιφέρειες… η Πελοπόννησος και ο Τατούλης το μεγαλύτερο

65

Δεν θα είναι ανέφελη για τη Νέα Δημοκρατία η πορεία για τις περιφερειακές εκλογές. Οι πρώτες εστίες έντασης έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιες ακόμη, που δεν έχουν ως τώρα ενεργοποιηθεί. Δεδομένου δε ότι οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, το έργο των γαλάζιων υποψηφίων θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολο σε περίπτωση που έχουν αντίπαλο και υποψήφιο (α­ντάρτη) από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Το… πρώτο μέτωπο άνοιξε στην Ήπειρο, όπου τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο πρώην βουλευτής Κ. Παπασιώζος, τάχθηκαν ενεργά υπέρ του Σπ. Ριζόπουλου, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο και νυν περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.

Το δεύτερο κατά σειρά μέτωπο ενεργοποιήθηκε στην Πελοπόννησο, όπου η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να μη στηρίξει (εκ νέου) τον Π. Τατούλη.

Την απόφαση αυτή είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιούνιο ο γραμματέας Λ. Αυγενάκης, το επανέλαβε δε στις αρχές της εβδομάδας ο αντιπρόεδρος Άδ. Γεωργιάδης, προκαλώντας την αντίδραση των περισσότερων γαλάζιων περιφερειακών συμβούλων, που τάχθηκαν υπέρ του Π. Τατούλη και προειδοποίησαν για τον κίνδυνο διχασμού της παράταξης στην περιφέρεια. Άφησαν μάλιστα σαφώς να εννοηθεί ότι θα αψηφήσουν την επίσημη γραμμή του κόμματος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Αιχμηρός ήταν σε δηλώσεις του ο νυν περιφερειάρχης: «Οι πολίτες ξέρουν ότι πρέπει να στηρίζονται σε δικές τους δυνάμεις, στις δυνάμεις του τόπου τους. Όλα τα άλλα είναι άναρθρες κραυγές, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε αναζήτηση υποψηφίου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ