Προκαλεί πάλι το ακριβοπληρωμένο “επιστημονικό” τσιράκι των πλουτοκρατών Μιράντα Ξαφά

99
Ενα απ’ τα πιο ακριβοπληρωμένα “επιστημονικά” τσιράκια των καπιταλιστών που δεν διστάζουν μόνιμα να προκαλούν είναι η Μιράντα Ξαφά.
Το μίσος της απέναντι στον κόσμο της εργασίας το έχει δείξει από τότε που ήταν μέλος του αλήστου μνήμης κόμμα του Σ. Μάνου «Ταύροι»  όταν ζητούσε να απολυθούν “οι εκατοντάδες χιλιάδες υπεράριθμοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ώστε η δραστική συρρίκνωση του Δημοσίου θα αποτρέψει περαιτέρω απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα”.

Σήμερα ξαναβγαίνει στον αφρό για να μας πει ότι «Θα έπρεπε να αυξηθεί σε κάποιο βαθμό ο κατώτατος. Ίσως είναι υπερβολικό το 11%», προτείνοντας παράλληλα να ξαναμειωθούν οι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων.  «Ποια η λογική να πληρώνονται περισσότερο στο δημόσιο; Παντού στον κόσμο γίνεται το αντίθετο γιατί στο δημόσιο υπάρχει μονιμότητα ενώ οι του ιδιωτικού δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Δεν θα κάνουμε κανένα σχολιασμό στα λεγόμενα του πρώην στελέχους του ΔΝΤ. Θα δούμε όμως το ποιον αυτής της τύπισσας όπως το παραθέτει η ίδια στην διαδικτυακή της παρουσία:

«Γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου τελείωσα τις βασικές οικονομικές σπουδές στο Pierce College. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο University of Pennsylvania των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ολοκλήρωσα την διδακτορική διατριβή μου το 1979 μελετώντας τις εκπτώσεις στις εισαγωγές βιομηχανικών προϊόντων από την συμφωνία συνδέσεως με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Από το 1980 μέχρι τον Απρίλιο του 1991 εργάστηκα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην Washington, όπου ασχολήθηκα με τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση σταθεροποιητικών προγραμμάτων, κυρίως στη Λατινική Αμερική.

Από τον Μάιο του 1991 μέχρι τον Οκτώβριο του 1993 εργάστηκα στην Αθήνα, με άδεια από το ΔΝΤ, ως οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Κων/νου Μητσοτάκη.

Εν συνεχεία εργάστηκα στην επενδυτική τράπεζα Salomon Brothers στο Λονδίνο, αρχικά ως οικονομολόγος και από το 1997 ως global currency strategist για τις αναδυόμενες αγορές.

Έχω διδάξει οικονομικά στα Πανεπιστήμια της Pennsylvania και Princeton των Ηνωμένων Πολιτειών και έχω δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες πάνω σε θέματα που αφορούν το διεθνές εμπόριο, την κίνηση κεφαλαίων, την κρίση των χρεών και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα».

Χρειάζεται να προσθέσουμε το παραμικρό;

 

tsak-giorgis.blogspot.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ