Προσοχή :Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ

82

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ καθώς η κακοκαιρία Σοφία συνεχίζει να επηρεάζει μεγάλο τμήμα της χώρας.   Η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με κυρία χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς και τις χαμηλές θερμοκρασίες, θα επηρεάσει και το επόμενο διήμερο τη χωρά.
Πιο αναλυτικά: Παρασκευή (04-01-2019) οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται, θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στέρεα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου.

Σάββατο (05-01-2019) οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική καθώς και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.   Advertisement: 0:04 Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί και τις δυο ήμερες. στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ολικός.

Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο αύριο Παρασκευή (04-01-2019), θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και από τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ, που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου (05-01-2019).

O καιρός της Παρασκευής από το meteo.gr     Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Κεντρικό Ιόνιο και το Αιγαίο καθώς και τα παραθαλάσσια τμήματά τους, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019.   Οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια θα είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί κυρίως τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός και ολικός στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 1 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως -2 βαθμούς), 0 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 1 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -4 έως 0 βαθμούς), 5 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 13 βαθμούς στην Κρήτη, 1 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.   Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 6-7 μποφόρ και αργότερα θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.   Νεφώσεις με παροδικό χιονόνερο και χιονοπτώσεις, κατά περιόδους πυκνές μετά το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα αλλά πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα κυρίως μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 1 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Πηγή: www.lifo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ