Προφυλακίστηκε το ζεύγος Παπαντωνίου…της φυλακής τα σίδερα είναι για τους”λεβέντες”

78

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου μετά τις  μαραθώνιες απολογίες τους για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων πληρωμών που φέρεται να έλαβε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ανακριτές και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του πρώην υπουργού και της συζύγου του για “ξέπλυμα ” 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ως “δώρο” κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του,  το 2003.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδίδεται ισχυριζόμενοι πως όλες πι κινήσεις στους λογαριασμούς τους έγιναν νόμιμα.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατά τη διάρκεια της 16ωρης απολογίας του αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς , Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου , ότι έλαβε “δώρα” για να προωθήσει την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού  στην γαλλική εταιρεία THALES καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο  ο κ. Παπαντωνίου έλαβε ως “δώρο” το επίμαχο χρηματικό ποσό το οποίο εκτιμάται ότι ήταν  μέρος ενός ποσού ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να διατέθηκε για την επίμαχη σύμβαση.

Η ζημία του δημοσίου εκτιμάται ότι άγγιξε τα 400 εκατομμύρια ευρώ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ