Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εν όψει Ευρωεκλογών…

69

προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία εν όψει των Ευρωεκλογών δίνει δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPENη οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 23,6%, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το Κίνημα Αλλαγής με 5%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4%, η Ελληνική Λύση με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το Ποτάμι με 1,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΛΑΟΣ με 1%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 5,2% των ερωτηθέντων. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 17,2%.

Εξάλλου, το 62% των ερωτηθέντων θεωρούν πως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών προσδιορίζει και εκείνο των εθνικών εκλογών, έναντι 28% που διαφωνούν. Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, το 58% βλέπει νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, ενώ το 13% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, οι μισοί από τους ερωτηθέντες προτάσσουν τις θέσεις των κομμάτων για την οικονομία, με ένα 18% να ψηφίζει με κριτήριο την ανατροπή της κυβέρνησης, ένα 11% με κριτήριο της θέσεις των κομμάτων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα 6% με κριτήριο τη στήριξη της κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ