“Σαν στο σπίτι” του ομολόγησε ότι αισθάνθηκε στη Στεμνίτσα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος -δείτε φωτό

88

Η Ιερά Μητρόπολις Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως είχε την εξαιρετική ευλογία να φιλοξενεί επί διήμερο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ. Στην γραφική και ιστορική Στεμνίτσα ο Μακαριώτατος τέλεσε το ιερό μυστήριο του γάμου πνευματικών του παιδιών και παρέστη στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του αγίου Γεωργίου.

Ο κόσμος γέμισε απο νωρίς τον περικαλλή Ναό και πραγματικά συγκινήθηκε και ωφελήθηκε με τα όσα είπε ο Μακαριώτατος για τα πρώτα έτη διακονίας του στην γείτονα χώρα, αλλά και για τις χαρές που έχει λάβει μέχρι σήμερα. Επίσης, έκανε επισημάνσεις επί του Αποστολικού και Ευαγγελικού αναγνώσματος, προσφέροντας πνευματική τροφή στους πιστούς. Ευχαρίστησε επανειλημμένως τον Ποιμενάρχη μας κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ, τον οποίο επαίνεσε για την πανεπιστημιακή και επιστημονική του πορεία, αλλά και την πλούσια ποιμαντική μέριμνα και διακονία. Στον Μακαριώτατο απονεμήθηκε το μετάλλιο του αγίου Γρηγορίου εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως. Προσφωνήσεις έκαναν ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Βλάσης, ο νέος Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης και ο καθηγητής της οφθαλμολογίας κ. Γαρταγάνης (πνευματικό τέκνο του Μακαριωτάτου). Ο Μακαριώτατος ομολόγησε ότι αισθάνθηκε «σάν στό σπίτι του» από την εγκάρδια φιλοξενία και αγάπη που έλαβε.

Τέλος, κάλεσε τον Ποιμενάρχη μας, τους ιερείς μας και όλον τον λαό στην Αρχιεπισκοπή του, για να ανταποδώσει την φιλοξενία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

   

πηγή-kalimera-arkadia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ