Σεισμός 4,7 Ρίχτερ κοντά στην Αμφιλοχία – Αισθητός σε πολλές περιοχές

146

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμφιλοχία, αναστατώνοντας τους πολίτες, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 28 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του Αγρινίου και έχει εστιακό βάθος 28,2 χιλιόμετρα. 

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στο Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας «ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός από τον Αμβρακικό κόλπο μέχρι και την Τριχωνίδα και ίσως και πιο νότια. Είναι ένας σεισμός ο οποίος έχει μικρό μέγεθος και δεν προκάλεσε κάποιες επιπτώσεις».

Capture

Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός δημιουργήθηκε από ένα ρήγμα το οποίο έχει μια διεύθυνση βορειοανατολική, νοτιοδυτική και στη συνέχεια έχουν εκδηλωθεί δύο μετασεισμοί, οι οποίοι είναι της τάξεως των δύο έως τριών βαθμών.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εντάσσεται στην κανονική σεισμικότητα της περιοχής και η περιοχή παρακολουθείται λεπτομερώς πια προκειμένου να δούμε την εκτόνωση της σεισμικής διέγερσης», επισημαίνει.

«Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός. Θα δούμε τις αμέσως επόμενες ώρες ακριβώς ποια θα είναι η εξέλιξη του φαινομένου», καταλήγει.

Τόσο ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, όσο και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, ενώ σε επικοινωνία που είχαν με προέδρους τοπικών κοινοτήτων δεν τους ανέφεραν κάποιο πρόβλημα.

Πάντως, οχήματα της Πυροσβεστικής από την Αμφιλοχία και το Αγρίνιο πραγματοποιούν περιπολίες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει προκληθεί κάποια ζημιά από τον σεισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ