Σε αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες «κρύβει» πυρηνικά το ΝΑΤΟ (χάρτης)

142

 

Περίπου 150 πυρηνικές βόμβες τύπου B61 «κρύβει» το ΝΑΤΟ στα οπλοστάσιά του ανά την Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση η οποία δημοσιεύτηκε, ωστόσο αργότερα τροποποιήθηκε και την οποία επικαλείται το Russia Today.

Το τροποποιημένο σχέδιο έκθεσης, το οποίο καταρτίστηκε από ένα μέλος σώματος που συνδέεται με το ΝΑΤΟ,  εμπεριέχει επιπλέον λεπτομέρειες από προηγούμενο,  σχετικά με το δόγμα πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ. Ωστόσο η νέα έκδοση της έκθεσης δεν προσδιορίζει πλέον τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται τα πυρηνικά.

«Νέα εποχή για πυρηνική αποτροπή; Ο εκσυγχρονισμός, ο έλεγχος των εξοπλισμών και οι συμμαχικές πυρηνικές δυνάμεις », αναφέρει το έγγραφο που συντάχθηκε από τον Καναδό γερουσιαστήJoseph Day.

Επισημαίνεται πως το έγγραφο δεν εκδόθηκε από την ίδια την Συμμαχία, αλλά αυτό θεωρείται ως ένα πρώτο βήμα, επειδή ο Day συμμετέχει στην Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Το αρχικό σχέδιο συζητήθηκε στη συνεδρίαση της συνέλευσης στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, για να αναθεωρηθεί περαιτέρω και τελικά να εγκριθεί στην ετήσια σύνοδο του Λονδίνου τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, το ΝΑΤΟ αποθηκεύει περίπου 150 πυρηνικές βόμβες «B61» των ΗΠΑ  σε έξι βάσεις: Την Kleine Brogel στο Βέλγιο, τη Büchel στη Γερμανία, το Aviano και το Ghedi-Torre στην Ιταλία, το Volken στις Κάτω Χώρες και το Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Russian Today τα πυρηνικά οπλοστάσια του ΝΑΤΟ βρίσκονται:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ