Σε νέα δημοσκόπηση της ALCO…κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ Ν.Δ.και ΣΥΡΙΖΑ

97

Να κλείνει εμφανίζεται η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της ALCO για το τηλεοπτικό Kontra.

Στην πρόθεση ψήφου της συγκεκριμένης δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 20 Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 22% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17,3%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% και το ΚΚΕ με 5,1%. Κανένα άλλο κόμμα, δεν καταγράφει ποσοστά ικανά να το βάλουν στην επόμενη βουλή.

Στο 2% βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων, στο 1,8% η Λαϊκή Ενότητα, στο 1,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ στο 1,1% βρίσκονται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ελληνική Λύση. Στο 1% είναι και το ΜεΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Τα αντίστοιχα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία στο 25,7%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,2%, τη Χρυσή Αυγή στο 7%, το Κίνημα Αλλαγής στο 6,4% και το ΚΚΕ στο 6%.

Ακολουθούν με 2,3% η Ένωση Κεντρώων, στο 2,1% η Λαϊκή Ενότητα, στο 1,8% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 1,3% ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Ελληνική Λύση και στο 1,2% το ΜεΡΑ 25.

Το κόμμα με την μεγαλύτερη συσπείρωση -σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα- είναι το ΚΚΕ με 92% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 88%, η ΝΔ με 87%.

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στο 63%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις στο 51%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν το χαμηλότερο αλλά και το υψηλότερο ποσοστό των κομμάτων. Εκεί το μέγιστο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνά μόλις και μετά βιας (0,1%) το ελάχιστο της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ