Σπουδαία νίκη για τη Σάκκαρη – Προκρίθηκε στους «8» του Τσάρλεστον

80

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποιεί επί αμερικανικού εδάφους η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια «υπέταξε» με 2-0 σετ (7-6 (8), 6-3) την Ολλανδή, Κίκι Μπέρτενς, Νο2 του ταμπλό και Νο6 στον κόσμο, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Volvo Car Open του Τσάρλεστον, το πρώτο της φετινό τουρνουά στο χώμα.

Με αυτή τη σπουδαία της νίκη, μια από τις μεγαλύτερες στην καριέρα της και σίγουρα η πιο σημαντική φετινή, η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 3-3 το head-to-head με την Μπέρτενς, η οποία σημειωτέον είναι και η τελευταία κάτοχος του τίτλου στο Τσάρλεστον.

Επιπλέον για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του ’18 η Ελληνίδα πρωταθλήτρια καταφέρνει να πανηγυρίσει τρίτη σερί νίκη στο tour και να βρεθεί ξανά σε έναν προημιτελικό, τον πρώτο για φέτος, ενώ πέτυχε και την τρίτη νίκη συνολικά στην καριέρα της κόντρα σε τενίστρια του top 10.

Το ματς ήταν μάλιστα ιδιαίτερα δραματικό, αφού η Σάκκαρη κατάφερε να επιστρέψει από τέσσερα σετ πόιντς της Ολλανδής στο πρώτο σετ και να το πάρει τελικά στο τάι μπρέικ. Στο δεύτερο, μετά από διαδοχικά μπρέικς των δύο τενιστριών, η Ελληνίδα ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει κεφάλι στο 5-3, σώζοντας παράλληλα και 4 μπρέικ πόιντς της αντιπάλου της, για να καθαρίσει τελικά το παιχνίδι με straight sets στο 6-3, μετά από 1 ώρα και 56 λεπτά. Επόμενη αντίπαλός της στους «8» πλέον, θα είναι μια εκ των Καρολίν Βοζνιάκι και Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου

Πηγή: filathlos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ