Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα πήρε όλα κι έφυγε! – VIDEO

124

Αήττητος, κυριαρχικός, ασυναγώνιστος! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το NextGen ATP Finals του Μιλάνου δίχως να απωλέσει ούτε σετ και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο ένα ασύλληπτο 2018!


Έβαλε τελικά το κερασάκι στην τούρτα!

Μια ανεπανάληπτη, απίστευτη, ονειρική σεζόν για τον Στέφανο Τσιτσιπά και το ελληνικό τένις έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο τρόπο!

Ο 20χρονος πρωταθλητής μας έδειξε ότι είναι το “αφεντικό” όσον αφορά στην ηλικιακή κατηγορία του αυτήν την στιγμή στον κόσμο, κέρδισε τον αήττητο μέχρι τον τελικό Άλεξ Ντε Μινόρ με 2-4, 4-1, 4-3(3), 4-3(3) και κατέκτησε το δεύτερο NextGen ATP Finals αήττητος!

 

Το’ πε και το κανε τελικά ο Έλληνας τενίστας που, πριν την έναρξη της διοργάνωσης είχε θέσει σαν μοναδικό του στόχο να πάρει το τουρνουά του Μιλάνο δίχως ήττα και αυτό ακριβώς έπραξε!

O Tσιτσιπάς των τεσσάρων(!) νικών στο αντρικό τουρ μέχρι τις αρχές αυτής της σεζόν, πέτυχε συνολικά φέτος 46(!) νίκες, είναι στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι πλέον κάτοχος του τίτλου σε Στοκχόλμη και στο Μιλάνο ενώ έχει ακόμα δύο τελικούς σε Βαρκελώνη και Τορόντο…

Ασύλληπτα πράγματα από ένα ασύλληπτο παιδί…

Ο τελικός κόντρα στον Ντε Μινόρ δεν ξεκίνησε καλά για τον Έλληνα αθλητή που μπήκε λίγο νευρικά στο ματς σε αντίθεση με τον Αυστραλό αντίπαλό του που μπήκε με μπόλικη αυτοπεποίθηση και, εκμεταλλευόμενος το μοναδικό break που έμελλε να κάνει στο σερβίς του Στεφ, πήρε το πρώτο σετ.

Ωστόσο, η αντίδραση του Στέφανου όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ ήταν και πάλι υποδειγματική.

Το σερβίς του ήταν και πάλι ο “βράχος” του παιχνιδιού του ενώ από τη βασική γραμμή “κένταγε” με τρομερά groundstrokes και από τις δύο πλευρές.

Ωστόσο, οι τρομερές επιστροφές του ήταν αυτές που του έδωσαν το άνοιγμα για να πάρει το δεύτερο σετ με το ευρύ 4-1 και να αντιστρέψει το μομέντουμ υπέρ του για τα καλά.

Με φόρα από το δεύτερο σετ, ο Στεφ έφτασε μια ανάσα από το break στα πρώτα δύο service games του Ντε Μινόρ στις αρχές του τρίτου σετ αλλά ο Αυστραλός έβγαλε πυγμή και ψυχή στο παιχνίδι του οδηγώντας τελικά το σετ στο tie break.

Ο Στέφανος έχει δείξει πολλάκις φέτος ότι δεν φοβάται καθόλου τη διαδικασία αυτή και επιβάλλει με επιβλητικό τρόπο την κυριαρχία και το ξαναέκανε παίρνοντας το κρίσιμο τρίτο σετ και πλέον απείχε ένα βήμα από το σπουδαίο τρόπαιο!

running-498257_960_720

Αθλητικά

 

 

Το επίπεδο τένις που απέδωσαν οι δύο τενίστες ανέβαινε διαρκώς αλλά ο Στέφανος εξακολουθούσε να είναι ένα βήμα μπροστά.

Σερβίροντας πρώτος και άψογα, μετέφερε διαρκώς την πίεση στον αντίπαλό του που έπαιζε πλέον με την πλάτη στον τοίχο εξαιτίας και του 2-1.

Όντως, ο Στεφ έφτασε σε δύο match point στο 3-2 αλλά ο Αυστραλός τα έσωσε με υποδειγματικό τρόπο και ανάγκασε το Νο1 του ταμπλό να του πάρει ακόμα ένα tie break.

Ουδέν πρόβλημα!

Δίχως να χάσει ούτε στιγμή την ψυχραιμία του και το καθαρό του μυαλό, ο Στεφ δεν “λάκισε” στο ελάχιστο στην προοπτική της νίκης και με ακόμα ένα πειστικό tie break, κατάκτησε δίκαια και αντρίκια το δεύτερο NextGen ATP Finals παίρνοντας τη σκυτάλη από τον περσινό νικητή, Χίον Τσουνγκ.

Αυτά τα οποία έχει κάνει ο Τσιτσιπάς φέτος είναι αδιανόητα για το ελληνικό τένις και μόνο τώρα που τελείωσε η σεζόν για αυτόν και έχουμε χρόνο να τα…χωνέψουμε, θα καταλάβουμε τη σημασία τους και την τρομερή δυσκολία που υπήρχε στο να κάνει ο Έλληνας τενίστας τα όσα κατόρθωσε!

Εμείς έχουμε να του ευχηθούμε πλέον ένα πράγμα: και του χρόνου στο Λονδίνο!

tennis24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ