«Γολγοθά» ενός παιδιού γύρισαν όλα τα νοσοκομεία για να βρουν αξονικό τομογράφο!

79

Στο «Γολγοθά» ενός παιδιού από την Ακράτα αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ κάνοντας λόγο για κατάρρευση του συστήματος υγείας και ελλείψεις αξονικών τομογράφων στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία:

«Την περασμένη εβδομάδα ένα μικρό παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι στην Ακράτα. Διεκομίσθη στο πλησιέστερο εφημερεύον Νοσοκομείο του Αιγίου. Χρειάζονταν άμεσα Αξονική Τομογραφία.

Ο Αξονικός του Νοσοκομείου Αιγίου είναι χαλασμένος. Ως εκ τούτου το Νοσοκομείο Αιγίου δεν μπορούσε να περιθάλψει το παιδάκι. Από εκεί διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο (παίδων) της Πάτρας. Και εκεί ο Αξονικός είναι χαλασμένος.

Συνεχίστηκε η οδύσσεια του μικρού παιδιού. Διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών. Του έγινε Αξονική Τομογραφία. Όμως και εκεί δεν υπήρχε Νευροχειρουργός γιατρός (υπηρετεί μόνο ένας στο Νοσοκομείο). Το παιδί με νέα διακομιδή βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και διεγνώσθη η κατάστασή του.

Ταλαιπωρία όχι μόνο από την έλλειψη αξονικών, αλλά και την έλλειψη συντονισμού. Πως είναι δυνατόν ένα παιδάκι με χτυπήματα στο κεφάλι να γυρνάει από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο; 50 Νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν ένα από τα βασικότερα Ιατρικά Μηχανήματα που είναι ο Αξονικός Τομογράφος. Στη Δυτική Ελλάδα και στο Νοσοκομείο του Πύργου, ο Αξονικός είναι χαλασμένος.

«Εάν δεν γίνει έγκαιρα η διάγνωση των έκτακτων περιστατικών, δυσχεραίνει κατά πολύ η αποκατάσταση της υγείας τους. Έχουν αναγκασθεί γιατροί να κάνουν επεμβάσεις στα τυφλά για να μην χάνουν χρόνο» επισημαίνεται σητν ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Στην επιστολή που έστειλε στην ΠΟΕΔΗΝ το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πάτρας αναφέρεται:

«Ο Γολγοθάς ενός μικρού που τραυματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην ΑΚΡΑΤΑ, φέρνει δυστυχώς στην επιφάνεια, ακόμη μια φορά, την τραγική κατάσταση που υπάρχει στα Νοσοκομεία της περιοχής μας, το μεγάλο έλλειμμα συντονισμού και όχι μόνον.

Το προαναφερόμενο περιστατικό, διακομίσθηκε στο πλησιέστερο Νοσοκομείο, αυτό του Αιγίου, το οποίο δυστυχώς αδυνατούσε να του προσφέρει υπηρεσίες δεδομένου ότι χρειαζόταν αξονική τομογραφία και δυστυχώς ο αξονικός δεν λειτουργούσε ……ήταν χαλασμένος …. , με άμεση συνέπεια την γνωστή πλέον οδύσσεια, την διακομιδή του στα Νοσοκομεία της Πάτρας.

Διακομίστηκε λοιπόν κατ΄ αρχήν στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, όπου και εκεί αφού ο Αξονικός ήταν χαλασμένος …. προωθήθηκε στον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ όπου έγινε η Αξονική τομογραφία αλλά επειδή δεν υπήρξε Ν/Χ Ιατρός (υπάρχει μόνον ένας) προωθήθηκε στο ΠΠΝΡΙΟΥ, γυρνώντας δηλ. πάλι πίσω στην σχετική διαδρομή πού έκανε, για την σχετική Ν/Χ εκτίμηση.

Αυτός λοιπόν ο προαναφερόμενος Γολγοθάς έφερε στην επιφάνεια ακόμη μια φορά, τα γνωστά και μάλιστα συνήθη προβλήματα του συστήματος:

– Τόσο της υπερφόρτωσης των Νοσοκομείων της Πάτρας από περιστατικά της γύρω περιοχής, όπως με την συγκεκριμένη περίπτωση των χαλασμένων αξονικών, που στους προαναφερόμενους θα πρέπει να προστεθεί και αυτός του Πύργου, με αποτέλεσμα όλα τα σχετικά περιστατικά, να ταλαιπωρούνται για τις σχετικές εξετάσεις τους προς τον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και το ΠΠΝΡΙΟΥ.

– Όσο και το σοβαρότατο έλλειμμα συντονισμού, μονάδων και υπηρεσιών.

– Και βεβαίως την αδιαφορία των αρμοδίων σε ότι αφορά την ενίσχυση του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, που εφημερεύει μέρα πάρα μέρα σχεδόν με το Πανεπιστημιακό, με έναν επιπλέον Ν/Χ Ιατρό, με μια τουλάχιστον μόνιμη πρόσληψη και έως ότου γίνει αυτό με την δυνατότητα εφημέρευσης ενός Ν/Χ από το ΠΠΝΡΙΟΥ στις ακάλυπτες εφημερίες μας, για να σταματήσουν επιτέλους τα γνωστά σε εμάς δρομολόγια θανάτου.

Συνάδελφοι σας γνωστοποιούμε το προαναφερόμενο πρόβλημα, ζητώντας την άμεση παρέμβασή σας, για την ανάδειξη αυτού του χρόνιου προβλήματος στην κατεύθυνση βεβαίως της επίλυσής του, για να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των Ασθενών και των πολιτών της περιοχής μας».

Πηγή: patrastimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ