Στο Δημόσιο 100.000 ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο

89

Στον έλεγχο του Δημοσίου αναμένεται να περάσουν μέχρι το τέλος του έτους και σταδιακά εντός του 2019 έως και 100.000 ακίνητα που δεν δηλώθηκαν ποτέ στο κτηματολόγιο, στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας, αναφέρει η “Καθημερινή της Κυριακής”.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι τα ακίνητα που δεν δηλώθηκαν προσεγγίζουν τις 300.000 πανελλαδικά αν και ουδείς είναι σε θέση να δώσει έναν ακριβή αριθμό. Εξ αυτών τα 2/3 εκτιμάται ότι είναι ούτως ή άλλος ακίνητα του Δημοσίου που δεν προχώρησε στη δήλωση τους. Κάτι που σημαίνει ότι το άλλο 1/3 αφορά ιδιωτικές περιουσίες, διαμερίσματα, καταστήματα, αποθήκες και οικόπεδα, αρκετά εκ των οποίων σε περιοχές με υψηλή εμπορική αξία.

Σύμφωνα με αναφορές υποθηκοφυλάκων, μόνο στα βόρεια προάστια της Αθήνας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 5.000 ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη (όπως χαρακτηρίζονται όσα δεν δηλώθηκαν ποτέ).

Έτσι η διαδικασία κτηματολόγησης σε 20 περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και σε άλλες 91 ανά την επικράτεια κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων ιδιωτών στα χέρια του Δημοσίου. Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία της μεταβίβασης αυτών των ακινήτων στο Δημόσιο, καθώς λήγει η τελευταία παράταση που είχε δοθεί για τη δήλωση τους στο Κτηματολόγιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ