Στο «κόκκινο» το Αιγαίο: Η Ελλάδα με Navtex δεσμεύει τον ίδιο χώρο με την Τουρκία ( βίντεο)

83

Απάντηση στην συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Αγκυρας η οποία εκδίδει παράνομες Navtex δεσμεύοντας θαλάσσιες περιοχές τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ όσο και στην περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο για πραγματοποίηση ασκήσεων με αληθινά πυρά δίνει η Αθήνα.

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπήρξε άμεση απάντηση με νέα Navtex η οποία δεσμεύει τον ίδιο γεωγραφικό χώρο την ίδια ημέρα (Τετάρτη 3/9) και την ίδια ώρα, έτσι ώστε το Ελληνικό Ναυτικό να βρεθεί στη περιοχή και να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Αρχικά η Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας πως η τουρκική Navtex είναι άκυρη:

Στη συνέχεια, η Αθήνα δέσμευσε την ίδια περιοχή με δική της NAVTEX:

Ο χάρτης με την navtex

 

 

IRAKLEIO RADIO NAVWARN 468/19
SOUTH EAST KRITIKO SEA.
IERAPETRA SEA.
FIRING EXERCISE.
FROM 041000 UTC TO 041500 UTC SEP 19
IN AREA BOUNDED BY:
33-47,18N 028-47,17E
33-55,02N 028-54,63E
33-48,78N 029-04,05E
33-40,94N 028-56,59E
CAUTION ADVISED.
CANCEL THIS MSG 041600 UTC SEP 19

Μαϊμού το βίντεο του Τούρκου υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ να πετάει πάνω από το Αιγαίο

Στα βίντεο ο Χουλουσί Ακάρ εμφανίζεται να ετοιμάζεται για την πτήση, μετά μπαίνει στο αεροπλάνο και απογειώνεται. Σε κάποια από τα πλάνα που βλέπουμε στα βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το TRT Haber Turk και το Haber 7, το σμήνος των αεροσκαφών στο οποίο συμμετέχει και ο Ακάρ, φαίνεται να πετά και πάνω από τη θάλασσα. Πουθενά όμως δεν προκύπτει ότι είναι η θάλασσα του Αιγαίου και σίγουρα δεν πρόκειται για πτήση που καταγράφηκε στο FIR Αθηνών. Πιθανώς ο Ακάρ να πέταξε στην περιοχή γύρω από την Σμύρνη λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

 

 

Ετσι, αύριο έως τις 15:00 το μεσημέρι θεωρητικά υπάρχει η πιθανότητα να «συμπέσουν» τα πολεμικά πλοία Ελλάδας και Τουρκίας στην ίδια περιοχή. Ωστόσο, από το Πεντάγωνο τονίζουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς οι Τούρκοι επιλέγουν κάθε φορά να μην εμφανιστούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Την ίδια ώρα οι γείτονες μας προχώρησαν σε νέο μπαράζ παραβιάσεων και σήμερα στο Αιγαίο. Αμέσως μετά την πτήση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ξεκίνησαν οι παραβιάσεις του εθνικού FIR 25 φορές ενώ υπήρξε και μια εμπλοκή καθώς στον αέρα αμέσως βρέθηκαν τα ελληνικά μαχητικά.

iefimerida.g

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ