ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

97

Ο ΣύλλογοςΙδιωτικώνΥπαλλήλων ν.Κορινθίας και η Επιτροπή Αγώνα σχολικών καθαριστριών δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων καλείόλες τις σχολικές καθαρίστριες του νομού να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική 48ωρη απεργία στις 22-23 Μάη.

Μια απεργία που πρέπει να εστιάσει στα πραγματικάπροβλήματα των εργαζομένων στη καθαριότητα των σχολείων.

Οι σχολικέςκαθαρίστριες και στο δήμο μας έχουμεμάθει με πολύσκληρότρόπο τι είναιαπό τη μια να παλεύεις με αυταπάρνηση για την υγιεινή  των μαθητών κι από την άλλη να μένεις απλήρωτος για τρεις και παραπάνωμήνες, να εργάζεσαι και να μη δικαιούσαι τα αυτονόητα, να σε αποκαλούνεργολάβο και να ζεις με 300 ευρώ.

Σε έναμήνα λήγουν οι συμβάσειςέργου και οι σχολικέςκαθαρίστριες για μια ακόμηφοράμένουν στην ανασφάλεια και στην αγωνία.Το πιο προοδευτικό που έχουμεακούσειαπόκυβερνήσειςείναι η εξέταση της δυνατότητας να υπογράφουνσυμβάσειςδίχρονηςδιάρκειαςχωρίςκαμίαδέσμευση για την έγκαιρηκαταβολή των μισθώνμας, για το ύψοςτους, για τη στέρησηβασικώνδικαιωμάτων.

Κατάκαιρούςτέτοιεςπροτάσειςέχουνγίνει και από τη πλειοψηφία της ΟΙΥΕ. Αυτή η συνδικαλιστικήηγεσίακηρύσσειαπεργίες της βιτρίνας,κάνειπεριοδείεςανά την Ελλάδαεκμεταλλευόμενη τονπόνο και την αγωνία των εργαζομένων με στόχο να παραπλανήσουνπερισσότερουςεργαζόμενουςώστε να μεγαλώσει η φωνή της εργοδοσίας.

Η δουλειά τους είναι η εξυπηρέτηση της κυβέρνησης, της εργοδοσίας των εργολάβων, ηυπονόμευση του πάγιουαιτήματος για μόνιμη και σταθερήδουλειά στη κατεύθυνσηανακύκλωσης της ανεργίας.

Είναιανάγκησήμερα να συζητήσουμε για συλλογικήσύμβαση στονκλάδο της καθαριότητας.

Καλούμεόλους τους εργαζόμενους του κλάδου στο νομό σε οργάνωση στο σωματείο μας με μέτωποαγώνααπέναντι σε κυβέρνηση και κυβερνητικόεργοδοτικόσυνδικαλισμό.

Διεκδικούμεμόνιμη και σταθερήδουλειά. Αυξήσεις στους μισθούςμας. Πλήρηεργασιακά και ασφαλιστικάδικαιώματα. Την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα ανθυγιεινά.

Σεαυτή τηνκατεύθυνση θ’αγωνιστούμε το επόμενοδιάστημα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Δ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ        

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ