ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ   8Η ΜΑΡΤΗ

99

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

8Η ΜΑΡΤΗ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε πριν 109 χρόνια με αφορμή την 8η Μάρτη 1857 όταν οι εργάτριες στα ραφτάδικα της Ν. Υόρκης σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος.

Διεκδικούσαν μείωση των ωρών εργασίας ίση αμοιβή των γυναικών με τους άντρες συναδέλφους τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Ενάμιση αιώνα μετά η εκμετάλλευση των γυναικών συνεχίζει να αξιοποιείται από τους εργοδότες για ν΄ αυξήσουν τα κέρδη τους.

Οι εργαζόμενες στα εμπορικά καταστήματα του Κιάτου που καλούνται το Σάββατο να δουλέψουν παράνομα μέχρι τις 8:30 το βράδυ.

Οι απλήρωτες σχολικές καθαρίστριες και οι συμβασιούχοι των δήμων της Κορινθίας.

Οι εργαζόμενες στο Υδροθεραπευτήριο του Λουτρακίου που ζουν την απληρωσιά και την ανασφάλεια.                                                                                                                                      Οι εποχιακά εργαζόμενες στα συσκευαστήρια του νομού που παλεύουν για τα δεδουλευμένα τους.

Όλες κάτω από το σύνθημα της ισότητας των δυο φύλων βλέπουμε να καταρρέουν η μια μετά την άλλη οι κατακτήσεις που είχε το εργατικό και γυναίκειο κίνημα. Ζούμε την εντατικοποίηση με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας. Την έλλειψη συνθηκών υγιεινής και ασφαλείας. Τη δουλειά τις Κυριακές. Τα 4ωρα και τα 6ωρα.                                                                                      Βλέπουμε να καταργούνται κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές να κόβονται επιδόματα όπως της μητρότητας να προωθείται η ιδιωτικοποίηση παροχών Υγείας Παιδικών σταθμών Κοινωνικών Υπηρεσιών που βρίσκονταν στην αρμοδιότητα Δήμων και Περιφερειών.                                         Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων θέλει να αντιμετωπίζουμε με χαμόγελο κι ευγνωμοσύνη τη μετατροπή σε ατομική ευθύνη παροχών που η εργατική τάξη κατέκτησε με αίμα.

Συναδέλφισσες ,Συνάδελφοι

Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μας δίνουν τη δυνατότητα ν΄ ανεβάσουμε τον πήχη των απαιτήσεων μας ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες μας.

Μπορούμε να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες δουλειάς. Μπορούμε να έχουμε ελεύθερο χρόνο για μας και τα παιδιά μας. Μπορούμε να διεκδικήσουμε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας.

Είναι αναγκαία η οργάνωση περισσότερων γυναικών, η συλλογική μας δράση η αλληλεγγύη πλάι στο κλαδικό μας  σωματείο το σύλλογο Ιδιωτικών Υπάλληλων ν. Κορίνθιας.

Για το δυνάμωμα του αγώνα,  για τις σύγχρονες ανάγκες μας

Το Δ.Σ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ