Γρίφος για δύσκολους λύτες η εκλογή δημάρχου στο δήμο Κορινθίων

122

 

Σε γρίφο για δύσκολους λύτες εξελίσσονται οι υποψηφιότητες που  διεκδικούν  τον δήμο Κορινθίων .

 

Στην Κόρινθο ο νυν δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός,

 

προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του, ως ανεξάρτητος δήμαρχος , εφόσον έχει απογαλακτιστεί από το ΠΑΣΟΚ από την προηγούμενη  εκλογική αναμέτρηση .

Ο συνδυασμός του με την αποχώρηση Ν. Σταυρέλη – Χ. Χασικίδη και των συμβούλων που τους ακολούθησαν , πέρασε μία μεγάλη κρίση , την οποία όμως γρήγορα ξεπέρασε και σήμερα διεκδικεί ,εκ νέου τον δήμο με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας , αφού σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις , όπως αυτή που πραγματοποίησε  και η Πρώτη news Κορινθίας πριν λίγους μήνες , αλλά και δημοσκόπηση που διεξήγαγε το peloponnisosnews.gr πριν λίγες εβδομάδες,  τον φέρνουν πρώτο στις προτιμήσεις των Κορινθίων πολιτών.

Από τον ίδιο πολιτικό χώρο έλκει την καταγωγή του και ο Νίκος Σταυρέλης,

έμπειρος   αυτοδιοικητικός ,πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Αλέξανδρου Πνευματικού, με συμμετοχή συμβούλων του νυν δημάρχου στο συνδυασμό του. Πληροφορίες τον θέλουν, να αποσπά εντός ολίγων ημερών την στήριξη του κόμματος του  ΚΙΝΑΛ.

Η Ν.Δ. εμφανίζεται διασπασμένη αφού από τον χώρο της , η οποία ( όπως είχε προβλέψει η Πρώτη news Koρινθίας , δεν έχει δώσει «χρίσμα»,) προέρχεται ο Βασίλης Νανόπουλος,

που στις προηγούμενες εκλογές συσπείρωσε  όλο το αντιπνευματικό στοιχείο του δήμου, αποσπώντας το το 50%  του εκλογικού σώματος,  με σημαντική συμμετοχή εκτός των άλλων την υποψηφιότητα του Σπύρου Ζαχαριά , δημοτικού συμβούλου και  στενού συνεργάτη του Χρήστου Δήμα , που προφανώς  σηματοδοτεί και την στήριξή του .Η πρόκληση γι αυτόν θα είναι  να προσελκύσει  και πάλι το αντιπνευματικό στοιχείο του δήμου ουτοσώστε να είναι εκείνος που θα περάσει στο δεύτερο γύρο , καθώς  να καταφέρει την αλίευση  από άλλους κομματικούς χώρους ως ανεξάρτητος συνδυασμός ,όπως ο ίδιος  δηλώνει .

Τώρα υποψήφιος από την Ν.Δ.  είναι και ο νυν αντιπεριφερειάρχης , Πελοπίδας Καλλίρης,

ο οποίος έχει την κομματική στήριξη του Προέδρου της ΝΟΔΕ και πρώην σύμβουλο του Β.Νανόπουλου, Χρήστο Κορδώση, καθώς  και μεγάλο μέρος στελεχών της Ν.Δημοκρατίας ,που ήδη έχουν κάνει δηλώσεις στήριξης στο πρόσωπό του.

Καθοριστική  θα είναι η πρώτη εμφάνιση και παρουσίαση του συνδυασμού του, ο οποίος όπως πληροφορούμαστε θα έχει πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής της ηγεσίας του κόμματος , σε μια προσπάθεια ν΄αποδείξει ανεπίσημα πως εκείνος είναι ο εκλεκτός του κόμματος .

Επιτυχία μεγάλη στο συνδυασμό του η συμμετοχή του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Β. Γεώργαρη και του Επιμελητηριακού συμβούλου Βαγγέλη Παπαιωάννου .

Το θετικό για εκείνον είναι πως έχει περιθώριο ανοίγματος στο εκλογικό σώμα μιας και είναι από τις τελευταίες ανακοινώσεις συνδυασμού , το αρνητικό ότι έχει στενά περιθώρια διεισδύσεις ως στενά κομματικός συνδυασμός .

Θα δείξει τι θα υπερισχύσει από τα δυο.

Η Βιβή Τζέκου

είναι η υποψήφια δήμαρχος Κορινθίων με την Λαϊκή Συσπείρωση , υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ , και η μοναδική με χρίσμα μέχρι στιγμής τουλάχιστον .

Δεν επιδιώκει το ΚΚΕ συνεργασίες με άλλα κόμματα αρκετά χρόνια τώρα άλωσε δια στόματος του Γ.Γραμματέα του ισχύουν τα παρακάτω :«Αποκλείουμε συνεργασίες με κόμματα, τα οποία στηρίζουν μια πολιτική που μετατρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ένα μηχανισμό της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς, των ιδιωτικοποιήσεων κλπ.

Στην Κόρινθο όπως είδη δημοσιεύσαμε πριν δυο ημέρες διεκδικεί τον δήμο Κορινθίων και ο πρώην δήμαρχος  Γιάννης Γκεζερλής 

 

 

ως ανεξάρτητος δήμαρχος, που σύμφωνα με  αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδες μας τον πλαισιώνουν σημαντικές προσωπικότητες της κορινθιακής κοινωνίας .

Η επίσημη ανακοίνωση  θα γίνει    την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.

Καμία πληροφορία δεν υπάρχει από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ , ακούγονται κάποια ονόματα ,αλά τίποτε επίσημο ακόμη.

Δυστυχώς από τον χώρο του κυβερνώντος κόμματος , με σοβαρά και ικανά  στελέχη που το απαρτίζουν  , κανένα από αυτά δεν παίρνει το ρίσκο της καθόδου φοβούμενοι την πιθανή ήτα;; Ίσως!

Οι συμμετοχές πολλές  και σοβαρές  με ανεβασμένο τον πήχη  ανεξαιρέτως, το διακύβευμα λοιπόν για τους υποψηφίους αυτή την στιγμή  και  που θα καθορίσει κατ΄εμάς  το αποτέλεσμα είναι η σωστή επιλογή συνεργατών , δηλαδή το δυνατό ψηφοδέλτιο .

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρωταρχικός στόχος είναι   ο υποψήφιος να κατορθώσει να  περάσει στον δεύτερο γύρο, καταγράφοντας αξιοπρεπή παρουσία, και από εκεί και πέρα όλα έπονται …( βλέπε   Επιμελητήριο Κορινθίας , που ο πιο αδύναμος “κρίκος” έγινε πρόεδρος) .

Γεγονός είναι ένα,  από τον πρώτο γύρο δεν υπάρχουν προϋποθέσεις εκλογής κανενός.

Μαρία Πασσαλή Νικολοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ