Συνεργάζεσαι ως προστάτης του συντάγματος με τους ναζί…; Δεν πειράζει, σε κάνουμε Γενικό Γραμματέα υπουργείου Εσωτερικών!

73

 

 

Τα κόμματα της γερμανικής κυβέρνησης συμφώνησαν τελικά να αποπέμψουν τον Μάσεν δια της… αναβάθμισής του. Τον έκαναν Γενικό Γραμματέα νέου τμήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών του Ζέχοφερ. Ο φιλοναζί νομικός θα λαμβάνει τώρα κάθε μήνα έναν κατά 2580,20 ευρώ υψηλότερο μισθό, συνολικά 14.157,33 ευρώ τον μήνα.

Φανταστείτε έναν αρχηγό υπηρεσίας για την προστασία του πολιτεύματος να εξαφανίζει στοιχεία. Παράδειγμα; Στην δίκη κατά της τρομοκρατικής ομάδας NSU δεν υπήρχαν τα στοιχεία για τους εμπλεκόμενους πράκτορες της υπηρεσίας. Η NSU διέπραξε 10 φόνους, κυρίως σε μετανάστες και τραυμάτισε σοβαρά ένα άτομο. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια της δράσης της οργάνωσης είχαν εισχωρήσει σ’ αυτήν πράκτορες της υπηρεσίας. Παρ’ όλα αυτά η υπηρεσία δεν απέτρεψε καμία τρομοκρατική δράση ούτε αντέδρασε όταν οι διωκτικές αρχές στράφηκαν κατά των συγγενών των θυμάτων. Η γερμανική αστυνομία πρώτα εξέταζε, πολλές φορές με εξευτελιστικό και προσβλητικό τρόπο, τους ίδιους τους συγγενείς των Τούρκων και του Έλληνα που ήταν θύματα των ναζί τρομοκρατών. Στη δίκη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της υπηρεσίας έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η καταδίκη συνεργατών των τρομοκρατών. Υπεύθυνος; Ο κ. Μάσεν.

Ο ίδιος κ. Μάσεν που χρόνια πριν ήθελε να απελάσει έναν Τούρκο γεννημένο το 1982 στην Βρέμη. Το «έγκλημα» του Τούρκου; Τον είχαν συλλάβει οι Αμερικανοί –άδικα απ’ ό, τι απεδείχθη μετέπειτα – και τον κράτησαν πέντε έτη χωρίς κατηγορία και δίκη, στο περιβόητο Γκουαντάναμο. Ο Μάσεν θεώρησε ότι σε αυτά τα πέντε χρόνια ο Τούρκος δεν έδωσε στοιχεία ζωής στις Γερμανικές αρχές, δεν ανανέωσε την άδεια παραμονής του και συνεπώς θα έπρεπε να απελαθεί όταν επέστρεψε στην γενέτειρα χώρα του το 2006. Εν τω μεταξύ είχε αποδειχθεί επίσης ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν πλήρη γνώση για την υπόθεση και είχαν μιλήσει με τον Τούρκο, όταν αυτός ήταν δέσμιος των Αμερικανών. Τόσο τα αμερικάνικα όσο και τα γερμανικά δικαστήρια έκριναν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που εμπλέκουν τον Τούρκο με τρομοκρατία.

Σκεφτείτε τώρα να κυκλοφορούν βιβλία από αποστάτες της Αλτερνατίβας για την Γερμανία (AfD) που άμεσα εμπλέκουν τον Μάσεν με το φιλοναζιστικό κόμμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Μάσεν συμβούλευε ηγετικά στελέχη της AfD για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αποφύγουν την παρακολούθηση από την υπηρεσία του. Τα επίμαχα ραντεβού έχουν επιβεβαιωθεί.

Τέλος, όταν έγιναν τα γεγονότα στο Κέμνιτς πριν λίγες μέρες, ο Μάσεν έδειξε με τον πιο έντονο τρόπο τον χαρακτήρα του. Στο Κέμνιτς μετά από διαπληκτισμό είχε μαχαιρωθεί Γερμανός υπήκοος από πρόσφυγες στα πλαίσια του τοπικού πανηγυριού. Το ίδιο το θύμα ήταν παλαιότερα στόχος ναζί επειδή είχε μεν γερμανική υπηκοότητα αλλά ήταν ξένης καταγωγής.

Η ανθρωποκτονία έγινε αφορμή για ακροδεξιές εκδηλώσεις, πογκρόμ και επεισόδια. Αξιοσημείωτο είναι ότι ένα πρόσφυγας που αρχικά είχε συλληφθεί ως ύποπτος για ανθρωποκτονία, αφέθηκε ελεύθερος αφού αποδείχθηκε η μη εμπλοκή του στον επίμαχο διαπληκτισμό. Τώρα θεωρείται από τις διωκτικές αρχές μάρτυρας που τις βοηθάει να διαλευκάνουν όλη την υπόθεση. Τόσο το όνομα του συλληφθέντα όσο και τα λοιπά στοιχεία μοιράστηκαν από αστυνομικό και πολιτικούς της AfD στο διαδίκτυο, με σκοπό την στοχοποίησή του. Για τον Μάσεν όλα αυτά δεν αποτελούν πρόβλημα και καμία απειλή κατά του πολιτεύματος.

Όταν στο Κέμνιτς ακροδεξιές ορδές λεηλάτησαν καταστήματα μεταναστών, επιτέθηκαν σε εστιατόριο Εβραίου Γερμανού, κυνηγούσαν στους δρόμους όποιον τους φαινόταν να μην ανήκει στην άρια φυλή, όποιον αναγνώριζαν ως δημοσιογράφο ή φωτορεπόρτερ ή όποιον έβλεπαν να εκφράζει αριστερά φρονήματα, ο Μάσεν θεώρησε καθήκον του να δώσει συνέντευξη στην Μπιλτ, την γνωστή κίτρινη φυλλάδα.

Χρησιμοποιώντας την θέση του δήλωσε ότι τα ρεπορτάζ για το πογκρόμ – επιβεβαιωμένα από την ίδια την Καγκελάριο Μέρκελ – ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ fake news. Αναφέρθηκε στον συλληφθέντα ως φονιά και στον διαπληκτισμό ως φόνο. Αυτό βέβαια σε κάθετη αντίθεση με την εισαγγελία του Κέμνιτς που όχι μόνο αποφυλάκισε τον αρχικά ύποπτο αλλά θεωρεί το επίμαχο γεγονός «ανθρωποκτονία σε διαπληκτισμό» και όχι φόνο. Ο Μάσεν που φημίζεται ως καθηγητής νομικής προέβη λοιπόν σε μια σειρά παραπτωμάτων.

Είναι όμως προστατευόμενος του Υπουργού Εσωτερικών Ζέχοφερ. Έτσι, όταν τόσο η Μέρκελ όσο και το συνεργαζόμενο στην κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα την Γερμανία (SPD) αλλά και όλη η αντιπολίτευση πλην της AfD ζήτησαν την απομάκρυνσή του, έπρεπε να βρεθεί μια λύση αφού ο Ζέχοφερ αρνήθηκε να αποπέμψει τον στενό του συνεργάτη.

Τα κόμματα της γερμανικής κυβέρνησης συμφώνησαν τελικά να αποπέμψουν τον Μάσεν δια της… αναβάθμισής του. Τον έκαναν Γενικό Γραμματέα νέου τμήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών του Ζέχοφερ. Ο φιλοναζί νομικός θα λαμβάνει τώρα κάθε μήνα έναν κατά 2580,20 ευρώ υψηλότερο μισθό, συνολικά 14.157,33 ευρώ τον μήνα.

Βλέπετε, στην χώρα της Μέρκελ επιβραβεύεται με τον πιο προκλητικό τρόπο η φιλική στάση προς τους ναζί. Ας μην πέσει κανείς από τα σύννεφα με την στάση του SPD. Οι «σύντροφοι» της σοσιαλδημοκρατίας δεν θέλουν να ρισκάρουν τα κυβερνητικά οφίτσια και για αυτό αποδέχονται τον εξευτελισμό τους.

ΚΑΤΙΟΥΣΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ