Συνεχίστηκε η περιοδεία του υπ. Βουλευτή Κορινθίας Νίκου Ταγαρά στο Ξυλόκαστρο-φωτό

69

Με επισκέψεις στο Ξυλόκαστρο και τα χωριά Θαλερό, Καρυώτικα, Γελληνιάτικα, Στόμι, Λυκοποριά, Λυγιά και Καμάρι συνεχίστηκε η περιοδεία του υπ. Βουλευτή Κορινθίας Νίκου Ταγαρά.

Στην επικοινωνία που είχαν μαζί του οι κάτοικοι των χωριών, αλλά και του Ξυλοκάστρου, μετέφεραν στον πρ. αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), την απογοήτευσή τους για την σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν, αλλά και την αγωνία τους για την επόμενη μέρα.
Έγινε επίσης σαφές πως τρία είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι: Η ανεργία, η οικονομική ανασφάλεια και η εγκληματικότητα.

O υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι για την επόμενη κυβέρνηση το μεγάλο στοίχημα είναι να προκαλέσει ένα αναπτυξιακό σοκ, ώστε μέσα σε έξι μήνες να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να έρθουν επενδύσεις: «Σήμερα πολλοί από εσάς, τους μεγαλύτερους, συντηρείται τα παιδιά και τα εγγόνια σας με την πενιχρή σας σύνταξη. Αυτό, όμως δεν είναι κανονικότητα. Ούτε είναι κανονικότητα να μοιράζουμε επιδόματα ανεργίας. Τα επιδόματα ανεργίας πρέπει να γίνουν επιδοτήσεις εργασίας, να προσφέρονται ως κίνητρο σε επιχειρήσεις, για να βρίσκουν δουλειές οι άνθρωποι και να βγάζουν με αξιοπρέπεια το μεροκάματό τους», τόνισε ο κ. Ταγαράς και συνέχισε: «Θέσει εργασίας δημιουργούνται μόνο μέσα από την ανάπτυξη και τις ιδιωτικές επενδύσεις. Για να έρθουν αυτές δεν χρειάζεται να μειώσουμε την όντως πολύ υψηλή και δυσβάστακτη φορολογία, αλλά και να απλοποιήσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες…».

Αναφερόμενος στην μεσαία τάξη ο κ. Ταγαράς τόνισε ότι η Ν.Δ. ήταν πάντα το κόμμα που την εκπροσωπούσε γιατί την θεωρεί ραχοκοκαλιά της οικονομίας: «αλλά αυτή η μεσαία τάξη έζησε μια καταστροφή. Χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν, μικρά και μεγάλα καταστήματα έβαλαν λουκέτο στην διάρκεια της κρίσης. Πρέπει να αναστρέψουμε αυτό το κλίμα, να δώσουμε την δυνατότητα σε όσους τις κράτησαν με ιδρώτα και αγώνα να τις διατηρήσουν ανοικτές και όσους θέλουν να ξαναπροσπαθήσουν να το καταφέρουν…».

Ο κ. Ταγαράς τόνισε ακόμα πως οι κάτοικοι πρέπει να νιώσουν ασφαλείς στον τόπο τους, ώστε να μπορέσουν να αφοσιωθούν στον προσωπικό τους αγώνα. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας είναι αυτονόητη υποχρέωση του κράτους, γι αυτό και αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα της Ν.Δ. αφού χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία…».

Σε ό,τι αφορά τα τοπικά ζητήματα ήταν σαφές ότι το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών απασχολεί όλους όσοι ζουν στο παραλιακό μέτωπο. Όπως μετέφεραν στον υπ. Βουλευτή ζουν καθημερινά με τον φόβο ότι θα καταρρεύσει κάποιο κομμάτι και θα κινδυνεύσουν ακόμα και οι ζωές τους.

Ο κ. Ταγαράς τόνισε πως γνωρίζει καλά το πρόβλημα και πως ο ίδιος, στην διάρκεια της θητείας του ως Νομάρχης, ήταν από τους πρώτους που επιχείρησαν να το αντιμετωπίσουν ολιστικά: «Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο εκπονήσαμε τις οριστικές και συμπληρωματικές μελέτες και πετύχαμε την χρηματοδότηση του έργου από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου. Κάναμε δύο μεγάλες παρεμβάσεις στο Δερβένι, την Λυκοποριά και την Λυγιά με την κατασκευή προβόλων και την θωράκιση της ακτής. Πλέον είναι σε εξέλιξη μία ακόμα μελέτη και όταν ολοκληρωθεί θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται ως κεντρική εξουσία, για να χρηματοδοτηθει το έργο και να κλείσει οριστικά αυτή η μεγάλη πληγή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ