Τέσσερα νέα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα που πρέπει να προσέξεις

77
Ιδού τέσσερα βακτήρια που προκαλούν Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να αφορούν τον καθένα μας, προφανώς όμως αυξάνονται οι πιθανότητες όταν κάποιος άνθρωπος έχει πολλές/πολλούς ερωτικούς συντρόφους και όταν το ζευγάρι δεν χρησιμοποιεί κάθε φορά προφυλακτικό.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες ή αφροδίσια νοσήματα ονομάζονται ασθένειες ή μολύνσεις οι οποίες μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σεξουαλικών συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένων του σεξ, του στοματικού σεξ και του πρωκτικού σεξ.

Στο παρελθόν οι ασθένειες αναφέρονταν ως ΣΜΝ ή αφροδίσια νοσήματα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια ο όρος Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις κερδίζει έδαφος και τείνει να αντικαταστήσει τα ΣΜΝ.
Μερικά ΣΜΝ μπορούν να μεταδίδονται και μέσω της χρήσης βελονών μετά τη χρήση τους από ένα μολυσμένο άτομο, καθώς και μέσω της γέννας ή του θηλασμού. Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις είναι γνωστές εδώ και εκατοντάδες χρόνια και δυστυχώς τείνουν να μεταλλάσσονται.

Δείτε ποια είναι αυτά και τους κινδύνους που περικλείουν :

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ