Τεράστια απάτη με πλαστές ασφάλειες αυτοκινήτων…!!! 162 περιπτώσεις πλαστογραφίας…

97

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 162 περιπτώσεις πλαστογραφίας και απάτης, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται μία 45χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι η 45χρονη, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσε ιδιοκτήτες οχημάτων, εκδίδοντας εν αγνοία τους πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων και παραλαμβάνοντας το αντίτιμο αυτών, αποκόμιζε παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι η 45χρονη στην Καλαμάτα, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2015 έως και τον Μάιο του 2018, είχε διαπράξει συνολικά 162 περιπτώσεις πλαστογραφίας και απατών, αποκομίζοντας από την εγκληματική της δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 45.000 ευρώ.

Η ίδια ήταν διευθύντρια σε μεγάλη και ασφαλιστική εταιρεία στο υποκατάστημα της περιοχής από το 2007 έως το 2015. Τον Μάιο του 2015 έφυγε από την εταιρεία και άνοιξε δικό της γραφείο στην Καλαμάτα, το οποίο το έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2016 και συνέχισε να εκδίδει ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων από το σπίτι της, εκμεταλλευόμενη το μεγάλο πελατολόγιο που είχε αποκτήσει από τα προηγούμενα χρόνια και την εμπιστοσύνη που της έδειχναν οι εξαπατημένοι, χάρη σε αυτά τα χρόνια συνεργασίας.

Η απάτη της άρχισε να γίνεται γνωστή όταν κάποιοι πελάτες της μοιραία ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα και δεν μπορούσαν να καλύψουν ή να καλυφθούν από ζημιές που προκλήθηκαν, όταν κάποιοι αναζήτησαν να επιδιορθώσουν θραύση κρυστάλλων και όταν κάποιοι εξ αυτών κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων ενημερώθηκαν από τους τροχονόμους πως τα ασφαλιστήρια τους δεν φαίνονταν στο σύστημα. Μόλις ενημερώθηκαν οι Αρχές για αυτά περιστατικά διενήργησαν ενδελεχή έρευνα και κατέληξαν σε όλο αυτόν τον κόσμο που είχε πέσει θύμα απάτης επί σειρά ετών, τους οποίους και ενημέρωσαν.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία της, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων και άλλων εγγράφων. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής της σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ακριβώς λόγω της πολυετούς της δραστηριότητας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ