Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Σχολείο Ανηλίκων του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου

78

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την προηγούμενη Παρασκευή,  έλαβε χώρα στο σχολειό μας, δηλαδή στο σχολείο Ανηλίκων του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου, μια μικρή αλλά ζεστή γιορτή με αφορμή την έλευση της Νέας Χρονιάς 2019.

Κόψαμε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα, μοιράσαμε δώρα στους ανήλικους μαθητές,  οι οποίοι και μας τραγούδησαν τα όμορφα τραγούδια τους, ψάλαμε Βυζαντινούς Ύμνους,  ενώ μας ψυχαγώγησε με τα επίσης ωραία τραγούδια της, η τετράφωνη χορωδία της Ενορίας του Αγίου Νικολάου,  υπό την διεύθυνση του εθελοντή καθηγητή Μουσικής στο σχολείο Ανηλίκων του Καταστήματος, κ. Κώστα Ζήκου.

Την εκδήλωση άνοιξε, όπως είναι φυσικό, ο οικοδεσπότης του χώρου & Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου κ. Αντώνης Τσουρέκης, ο οποίος καλωσόρισε  και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους,  τόνισε την σημασία του έργου και εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται  στο σχολείο των ανηλίκων  κρατουμένων   ενώ στο  τέλος ευχήθηκε για μια καλή και δημιουργική χρονιά.

.Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, η οποία είναι πάντοτε παρούσα στις εντός, αλλά και στις εκτός του Καταστήματος Κράτησης δραστηριότητες του σχολείου μας, εφαρμόζοντας πιστά και επί σειρά ετών το «εν φυλακή ήμην και ήλθατε προς με».

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς  ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός,   ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Ιωάννης Φειδάς, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Αλέξανδρος Αντωνίου,  ο επί σειρά ετών σημαντικός συνεργάτης του Κ.Κ. Κορίνθου, σκηνοθέτης και συγγραφέας κ. Παύλος Καράγιωργας, ενώ παραβρέθηκαν ακόμα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κορίνθου κ. Σταθουλοπούλου Ευγενία, ο Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Κορίνθου κ. Σπυρίδων Κατσούρης,  πλήθος εκπαιδευτικών, συνεργατών, εθελοντών αλλά και υπαλλήλων του Καταστήματος.

Ο Αιδεσιμολογιότατος π. Παναγιώτης Μαυραγάνης,  που ευλόγησε την Βασιλόπιτα και διακονεί με προθυμία τις λατρευτικές και πνευματικές ανάγκες των κρατουμένων, απηύθυνε ευχές στα παιδιά και μετέφερε καθηκόντως – όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο – και  τις ευχές του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Την εκδήλωση συντόνιζε η  Κοινωνική Λειτουργός του Καταστήματος  κ. Κολέτσου Αικατερίνη,  ενώ η Ψυχολόγος κ. Μαρμάρου Ευφροσύνη, παρουσίασε συνοπτικά τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο  των ανηλίκων κρατουμένων.

Ακολούθησε επίκαιρη ομιλία για την έννοια και τη σημασία του χρόνου στη ζωή των ανθρώπων, από εκπαιδευτικό του σχολείου.

Για το Σχολείο του Κ.Κ. Κορίνθου

Χρήστος Ρουμελιώτης

(Καθηγητής  Σχολείου Κ.Κ. Κορίνθου & 2ου Γυμνασίου Κορίνθου)

 Πηγή-korinthostv.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ