Τι προσέχουμε όταν διαλέγουμε τυρί;

92

Οι τυρολάτρεις είμαστε πολύ τυχεροί που μπορούμε σήμερα να βρίσκουμε στην ελληνική αγορά, σε πολλά διαφορετικά σημεία πώλησης, τα αγαπημένα μας τυριά.

Πέρα από το super market, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα εξειδικευμένα καταστήματα που πουλάνε μόνο τυριά και, μάλιστα, πιο σπάνιες ποικιλίες, που μέχρι τώρα συναντούσαμε μόνο στα ταξίδια μας στο εξωτερικό, στις περιπλανήσεις μας ανά την Ελλάδα, ή ακόμη και στο διαδίκτυο!

Η επιλογή και η αγορά όμως ενός τυριού είναι πιο περίπλοκη διαδικασία από όσο φανταζόμαστε. Δεν είναι όλα τα τυριά για όλες τις περιστάσεις. Δεν χρησιμοποιούνται όλα στις ίδιες συνταγές, δε σερβίρονται όλα με τον ίδιο τρόπο και, κυρίως, δεν κάνουν όλα για όλους τους ανθρώπους, ειδικά όταν υπάρχουν ζητήματα υγείας που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Τα καταστήματα  της Κορινθίας με τα πιο φρέσκα είδη τροφίμων εδώ

Τι λοιπόν πρέπει να προσέχουμε όταν πάμε να διαλέξουμε ένα τυρί; Εδώ θα επικεντρωθούμε στην ανάγνωση των ετικετών με τα διατροφικά στοιχεία, που είναι ιδιαίτερα σημαντική, αλλά και σε άλλες παραμέτρους που αφορούν στη χρήση και στη διάρκεια «ζωής» του τυριού.

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ