Τον Εσπερινό της Αγάπης ετέλεσαν στο Λουτράκι ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος κ. Αγάπιος-φωτό

126

Μετά πολλής της Εκκλησιαστικής ευπρεπείας και λαμπρότητος, εν μέσω δε μεγάλης συρροής ευσεβούς εκκλησιάσματος, ετελέσθη και εφέτος η πανήγυρις της Σεβασμίας Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου.

Το εσπέρας της Αγίας και Μεγάλης Κυριακής του Πάσχα τον Εσπερινό της Αγάπης ετέλεσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών, Καθηγουμένου της Ι. Μονής και Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγαπίου, πλαισιούμενοι απότον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο,τον Πανοσ. Αρχιμ.π. Ρωμανό Φωκάκη, Εφημέριο Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγ. Θεοδώρων,τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ,Εφημέριο Ι. Ν    αού Μεταμοερφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, τους Αιδεσ.π. Παναγιώτη Αντωνόπουλο, Εφημέριο Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγ. Θεοδώρων, π. Δημήτριο Σουσούνη, Εφημέριο του Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Λουτρακίου και από τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματάκαι π. Γεώργιο Μαρινάκη.

Το Ι. Ευαγγέλιο εκτός από τον Θεοφιλέστατο και τον Α΄ στα πρεσβεία Διάκονο ανέγνωσε Αγγλιστί ο Ιεροκήρυκας, ενώ χοροί εκλεκτών ιεροψαλτών από την Κόρινθο διακόνησαν τα Αναλόγια, φαιδρύναντες «την ημέρα, ην εποίησεν ο Κύριος» προς δόξαν «του εκ νεκρών Αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» και ευφροσύνη των ευλαβών προσκυνητών της Ι. Μονής.

Συμπροσευξάμενες παρέστησαν και η Ηγουμένη της Ι. Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως ΓερόντισσαΠελαγία β΄ με αδελφές της Ι. Μονής.

Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, 29 Απριλίου 2019, στην αυτή Πανηγυρίζουσα Ι. Μονή ετελέσθη δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσιου, και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου και Καθηγουμένου της Ι. Μονής κ. Αγαπίου .Παρέστησαν δε αυτοίςσυλλειτουργούντες ο Ιεροκήρυξ του Ι. Καθεδρικού Ναού Αθηνών και  Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης,  όστις και ωμίλησε, τη αναθέσει του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, επικαίρως, μετά αδελφών της αυτής Ι. Μονής οπ. Συμεών, εκ προσώπου του σεβαστού Γέροντα Χριστοδούλου, Καθηγουμένου της Συνοδικής Ι. Μονής Αγίου Συμεών του Ν. ΘεολόγουΚαλάμου Αττικής, ο Πανοσ.Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, Εφημέριος του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, ο Αιδεσ. π. Πέτρος Καγιούληςκαι π. Ιωάννης Δρίτσας, Εφημέριοι του Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Λουτρακίου και οι Διάκονοιπ. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Γεώργιος Μαρινάκης.

Ακολούθησε η Ι. Λιτανεία και ο Αγιασμός κατά την Μοναστηριακή Τάξι, η ευλόγισις των άρτων (κατά συγκατάβασινπαρά το παράτυπον, δια τας προσφοράς των πιστών, των θεωρούντωντην αρτοκλασίαν ως εορταστικόνστοιχείον των πανηγύρεων) και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας με θερμούς λόγους αφού ευχαρίστησε τον ομιλήσαντα Ιεροκήρυκα του Ι. Καθεδρικού Ναού των Αθηνών και  Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αγ. Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομο, ανεφέρθή στις πλούσιες ευλογίες που ο Αναστάς Ιησούς εχάρησε στους τρείς από τους Πατέρες της Ι. Μονής, και μάλιστα εντός ενός τετραμήνου, με την προαγωγή του αγίου Καθηγουμένου εις ΒοηθόνΕπίσκοπον της Ι. Μητροπόλεως μας, την λήψι του οφίκιου του Σταυροφόρου Συγκέλλου – Οικονόμου του π. Προδρόμου και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Λογγίνου, ευχόμενος στους Πιστούς επικαίρως.

Μετά το κέρασμα στο Συνοδικό της Ι. Μονής παρετέθηπλουσία Μοναστηριακή Τράπεζα κατά τα παραδεδομένα και προσεφέρθησαν πλέον των τριακοσίων (300) μερίδων φαγητού εις πακέτα εις τους προσκυνητάς. Την πανήγυριετίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της Περιφερείας οι Σύμβουλοι κ. Απόστολος Παπαφωτίου και κ. Γεώργιος Πετρίτσης, εκ μέρους του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων  ο Δήμαρχοςκ. Γεώργιος Γκιώνης αλλά και ο Οφφικιάλος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και παρασημοφορηθείς με τον Σταυρόν του Αποστόλου Παύλου της Ι.Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος μετά της εριτίμου συζύγου του Ελένης. Εις την Τράπεζαν ο άγιος Κεγχρεώνκ. Αγάπιοςευχαρίστησε  τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, για την πεπνυμένη φροντίδα του και την αγάπη του προς την Ι. Αδελφότητα, τον Ιεροκήρυκα του Ι.Καθεδρικού Ναού Αθηνών κ. ΧρυσόστομονΚουλουριώτην, τους Άρχοντας, τους Πατέρας και αδελφούς, τους διακονητάς και όλους τους συμπανηγυριστάς, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονυσιοςαντιφώνησεν καταλλήλως.

Συμπροσευχόμενες παρέστησαν αδελφές Μοναχές από το Ιερόν Ησυχαστήριον τ. Σταυρού Μαψού μετά της Οσιολογιωτάτης αγίας ΚαθηγουμένηςΜεθοδίας Μοναχής.

Η Ι.Πανήγυριςέλαβεν πέρας με τους πολυχρονισμούς εις το Καθολικόν της Ι. Μονής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και του Καθηγουμένου της Ι. Μανής Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεώνκ. Αγαπίου,ευχαριστούντων πάντων Χριστώ τω Θεώ τω καταξιώσαντι αυτούς  εορτάσαι την Κυρίανημέραν της Αυτού Αναστάσεως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ