Το ελληνικό νησί διαμάντι που ο χρόνος σταματά – Έχετε πάει;

129

Η Ικαρία είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τα πλέον ανεξερεύνητα. Αποτελεί ένα ιδανικό μέρος διακοπών για όλες τις ηλικίες, καθώς προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τη θάλασσα, την πεζοπορία,την αναρρίχηση, την ευεξία, σε απίστευτης ομορφιάς φυσικά τοπία και πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά.

Συνδυάζει την ήσυχη και την έντονη ζωή, τη χαλάρωση και τη διασκέδαση. Είναι γνωστή για τη μακροβιότητα των κατοίκων της και αποτελεί ένα από τα 5 μέρη του κόσμου που συγκαταλέγονται στα blue zones (περιοχές με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής). Αποτελεί ιδανικό προορισμό για ταξιδιώτες που αναζητούν ένα διαφορετικό ελληνικό νησί, μακριά από τα συνηθισμένα, ενώ απευθύνεται σε επισκέπτες ανεξαρτήτου ύψους εισοδήματος. Η Ικαρία αγκαλιάζει τους επισκέπτες της όλο τον χρόνο και τους προσκαλεί να ζήσουν σαν τους ντόπιους!

Εξωτικές Παραλίες

Μια από τις παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς είναι οι περίφημη εξωτική παραλία Σεϋχέλλες, στο χωριό του Μαγγανίτη, με τα κρυστάλλινα νερά και τους λευκούς γρανιτένιους βράχους που την περιβάλλουν.

Πολυσύχναστη είναι και η αμμουδερή παραλία της Μεσακτής που εκτείνεται χιλιόμετρα, βρίσκεται ανάμεσα σε Αρμενιστή και Γιαλισκάρι, στη βόρεια πλευρά του νησιού, όπου εκεί θα έχεις τη δυνατότητα να ασχοληθείς και με διάφορα θαλάσσια σπορ. Άδραξε την ευκαιρία που σου δίνει αυτή η παραλία και πάρε μερικά μαθήματα σέρφινγκ.

Ο κόλπος του Να είναι μια από τις πιο ωραίες φυσικές παραλίες του νησιού που δεν πρέπει να παραλείψεις κατά την επίσκεψή σου στην Ικαρία. Εκεί διακρίνονται και τα ερείπια του ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος, ενώ το καταπράσινο φαράγγι του ποταμού Χάλαρη και η λίμνη που σχηματίζεται από τα νερά του φαραγγιού, πίσω από την παραλία, συνθέτουν μία μαγευτική εικόνα για τον επισκέπτη στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Στη νότια πλευρά του νησιού, βρίσκεται η εκτενής παραλία του Φάρου, μια από τις πιο ασφαλείς και προστατευμένες του νησιού από τα καλοκαιρινά μελτέμια, ιδανική για οικογένειες και για τους λάτρεις των καταδύσεων.

ΙΚΑΡΙΑ

Θερμές Πηγές

Κατά την επίσκεψή σου στο νησί θα έχεις την ευκαιρία να βιώσεις την απόλυτη χαλάρωση στα ιαματικά λουτρά στα Θέρμα, αλλά και τις ιαματικές πηγές που βρίσκονται διάσπαρτες στη νότια πλευρά του νησιού: Λευκάδα, Αγία Κυριακή, Ξυλοσύρτη, Άγιο Κήρυκο. Τα τελευταία χρόνια, η Ικαρία έχει αναδειχθεί σε σημαντικό τουριστικό προορισμό για θεραπευτικούς και θερμαλιστικούς σκοπούς. Πλήθος κόσμου από την Ελλάδα και την Ευρώπη σπεύδουν να γνωρίσουν τις θερμές πηγές του νησιού, συνδυάζοντας ίαση και αναζωογόνηση κατά τις διακοπές τους.

ΙΚΑΡΙΑ

Ιστορική Κληρονομιά

Η Ικαρία είναι πολύ πλούσια σε ιστορική κληρονομιά, όπως φαίνεται από τα μνημεία και τα διάφορα ευρήματα από τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Πολύ σημαντικά είναι, επίσης, τα αρχαιολογικά και τα λαογραφικά μουσεία, τα οποία περιέχουν εκθέματα που αφορούν την καθημερινότητα, αλλά και τον τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού, από την αρχαιότητα μέχρι και τα νεότερα χρόνια. Ένα από τα πιο αξιόλογα μνημεία είναι ο Πύργος του Δράκανου, κοντά στο χωριό Φάρος, ένα σπουδαίο έργο τέχνης από κατασκευαστικής άποψης που θεωρείται από τους καλύτερα διατηρημένους πύργους στο Αιγαίο.

ΙΚΑΡΙΑ

Ορεινά Χωριά

Γνώριζες ότι μερικά από τα ομορφότερα χωριά της Ικαρίας είναι ορεινά και όχι παραθαλάσσια; Ένα από τα πιο γνωστά είναι το χωριό του Χριστού Ραχών, που οι φήμες λένε ότι οι κάτοικοι δεν εμφανίζονται κατά την διάρκεια της μέρας κι ανοίγουν τα μαγαζιά τους μόνο το βραδάκι μέχρι τα ξημερώματα – φήμες που επαληθεύτηκαν! Το χωριό της Ακαμάτρας είναι ένα πανέμορφο μέρος με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα που αντιπροσωπεύει την παραδοσιακή φυσιογνωμία του νησιού. Επιβάλλεται μια στάση για καφέ στη γραφική της πλατεία με προαιρετικό το checkin με το αντίστοιχο αστειάκι για το όνομα της τοποθεσίας.

ΙΚΑΡΙΑ

Γνωρίζοντας την ικαριώτικη φύση

Η Ικαρία ανήκει στους ελληνικούς τόπους που παρουσιάζουν μεγάλη αξία ως βιότοπος και ως φυσικό τοπίο, με ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης και των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Πεζοπορία στο δίκτυο μονοπατιών του νησιού, ποδηλασία, σέρφινγκ και αναρρίχηση στα βουνά.

ΙΚΑΡΙΑ

Το Μυστικό της Μακροζωίας

Η Ικαρία αποτελεί τον απόλυτο γαστρονομικό τουριστικό προορισμό. Εδώ θα ανακαλύψεις συνταγές και φαγητά με ιστορία αιώνων. Θα μάθεις με τι τρέφονται οι ντόπιοι Ικαριώτες και ζουν πολύ, είναι υγιείς και πάντα με κέφι για γλέντι! Στα εστιατόρια και στα ταβερνάκια που θα επισκεφτείς, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις εκτός από τα ωραία ψάρια που έχει το νησί, τα περίφημα τοπικά προϊόντα, όπως κατσικίσιο τυρί “καθούρα”, κοπανιστή Ικαρίας, κατσίκι ρασκό, το περίφημο σουφικό, διάφορα πιταράκια, τοπικά γλυκά του κουταλιού, μέλι, ούζο, τοπικά αναψυκτικά και φυσικά ντόπιο κρασί, τον Πράμνειο Οίνο.

Όσο για το περιβόητο μυστικό: να τρως καλά, να χαμογελάς καθημερινά, να μην αγχώνεσαι, να περπατάς και να γλεντάς τη ζωή!

ΙΚΑΡΙΑ

Ο Οίνος των Θεών

Πριν φύγεις από το νησί, κάνε μια επίσκεψη στα οινοποιεία, για να δεις από κοντά, τη συλλογή των σταφυλιών από το αμπέλι, μέχρι την επεξεργασία, την τελική εμφιάλωση και τη δοκιμασία του κρασιού. Μη φύγεις αν δε γευθείς τις διάφορες ποικιλίες του εξαιρετικού ικαριώτικου κρασιού.

ΙΚΑΡΙΑ

Χορέψετε, χορέψετε

Τα πανηγύρια αποτελούν την ταυτότητα της Ικαρίας. Όποιος επισκέπτεται το νησί, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί ένα τουλάχιστον πανηγύρι του. Οι ντόπιοι καταφέρνουν να διατηρήσουν την παραδοσιακή μορφή τους, προσαρμοσμένα στη σύγχρονη εποχή. Στο πανηγύρι είναι όλοι ενωμένοι. Εκεί θα ακούσεις και θα χορέψεις Ικαριώτικο χορό, θα φας«ρασκό», θα πιεις ντόπιο κρασί και θα διασκεδάσεις μέχρι την επόμενη μέρα…

ΙΚΑΡΙΑ

thepressroom.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ